Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jaromiszcz: niektórzy nie zrozumieją, że w pewnych autach jadąc ponad 2 paki można czuć się bezpieczniej i pewniej niż w innych jadąc 120 XD a potem siedzą w domu i zadowoleni pod wąsem, jak to innym nauczkę dali, że przyblokowali kogoś na 10 sekund ( ͡° ͜ʖ ͡°) ho ho, spryskiwaczem dostał!
  • Odpowiedz
Urażona duma ważniejsza niż bezpieczeństwo.

@Euphor: co masz na mysli? Pisalem o sytuacji w ktorej ktos siedzi mi na zderzaku o to wlasnie jest powodowanie niebezpiecznej sytuacji. Ja sie wtedy staram przerwac tą sytuację, a wcisniecie hamulca pomaga, bo kierowca za mna zaczyna rozumiec ze jak by sie stalo cos powazniejszego, to nie bedzie w stanie dostatecznie szybko zareagowac przy takiej odległości
  • Odpowiedz
@Jaromiszcz: wiesz, ja staram się zrozumieć obie strony, bo siedzenie komuś na zderzaku i poganianie to słaby pomysł, ale bawienie się w jakiegoś nauczyciela i hamowanie czy lanie spryskiwaczami jest równie durne XD jeżdżę wieloma autami i niektóre przy 200 dają swego rodzaju pewność i komfort, którego nie doświadczam w innych już przy 140
  • Odpowiedz
@WujekScooby niestety większość ludzi jeździ jakimiś starymi corsami astrami czy innym. W bmw siedzieli jak ich kolega z liceum przewiózł e36 i myślą że mają ogląd. Później taki człowiek jak słyszy 200 km/h to od razu w głowie ma śmierć i zabójcę. A fakt jest taki że często dla wielu nowszych czy bardziej sportowych aut nie jest to jakiś wyczyn i problem.
  • Odpowiedz
@sanderus: Dlatego staram się używać wycieraczek jak najmniej, kilka kropel to zaraz odparuje, a przy prędkości autostradowej odlecą do góry, dopiero jak mocno pada i nic nie widać to leci wycieraczka, a niektórzy to 2 krople deszczu i już największa prędkość wycieraczek.
  • Odpowiedz
@Boog ja tylko pruje dupe do ludzi którzy wyjeżdżają na lewy mimo że widzą ze ktoś z--------a. I nie myślą że można by poczekać i spróbować ocenić jak szybko ktoś jedzie. A jeżeli szybko to nie w--------ć się przed maskę
  • Odpowiedz
@sanderus: @niochland: W wielu starszych autach da się to wyregulować. W dyszę włóżcie cyrkiel albo grubą igłę i możecie tą od pasażera poświęcić by leciała za auto( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Mnie też to denerwuje, jadę sobie tempomatem za autem przede mną. Auto trzyma dystans i jakiś debil próbuje wyprzedzać z prawej na styk i się wepchnąć przede mnie. Sam się złapałem na tym że blokuje ich na prawym pasie dodając gazu. Aktywny tempomat powinien być obowiązkowy na autostradach. Ustawiam max na 170 (wiem że niezgodnie z przepisami) i auto jedzie sobie ile może max trzymając dystans do reszty.
  • Odpowiedz