Wpis z mikrobloga

Jak jakiś dzban na ekspresówce/autostradzie dojeżdzą mi do zderzaka jak jadę zgodnie z przepisami (czyt. wyprzedzam) to, jako że mam stary samochód, psikam sobie spryskiwaczem i jednocześnie oblewam mu przednią szybę. Raz przetrze wycieraczkami to pyk drugi raz. I tak do usranej śmierci lub aż nie oddali na bezpieczną odległość. Mam w bagażniku 3 butle spryskiwacza z biedronki więc mogę spokojnie pojechać od siebie z Pomorza w góry i z powrotem.

#mistrzsuchejprostej #mistrzowiesuchejprostej #polskiedrogi #patologia #drogi #motoryzacja #szybkoalebezpiecznie #autostrady
sanderus - Jak jakiś dzban na ekspresówce/autostradzie dojeżdzą mi do zderzaka jak ja...

źródło: comment_1600332317c3vJdNNU9WGGeSb4pguhsP.jpg

Pobierz
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sanderus: Czuje dobry temat na gownoburze.
Jeśli chodzi o takie pryskanie to raczej dupiata sprawa aczkolwiek rozumiem ból siedzacych aut na dupie bo tez mam zlomka ale 120 jezdzi sie bardzo fajnie i nawet oszczednie. Nic nie zrobisz, chyba ze zamontujesz jakies strzelające kolce na zderzaku xd jeździj tak by tobie było dobrze, barany co cisną 180km/h niech sie walą.
  • Odpowiedz
o zasadzie że możesz masz założyć że inni poruszają się zgodnie z przepisami pamiętasz. A nie pamiętasz i zasadzie ogriczonego zaufania?

@Jaromiszcz: Zasada ograniczonego zaufania – zasada stanowiąca, że zarówno każdy uczestnik ruchu drogowego, jak też inna osoba znajdująca się na drodze oraz w jej otoczeniu, ma prawo liczyć, że inni uczestnicy ruchu przestrzegają przepisów ruchu drogowego

Chłopie, weź się już nie ośmieszaj i naucz się jeździć zanim kogoś zabijesz
  • Odpowiedz
@Jaromiszcz: Obosz, nie chciałbym cię spotkać na drodze, już wiem kim jest ten plankton autostradowy, ale żeby się jeszcze taki kłócił w internecie, że dobrze robi... Mam tylko nadzieję, że nikomu krzywdy nie zrobisz.
  • Odpowiedz
@sanderus: Ostatnio jadę sobie przez miasto i po ludzku ptak mi nasrał na szybę. To szybciutko cyk spryskiwacz i nagle słyszę ze ktos trąbi.
Patrzę w lusterko a tam baba w nowiutkim audi ale to chyba nie możliwe że to ona trąbiła bo przecież nie może być aż tak p------a.
Otóż jak się okazało na następnych światłach gdzie znowu mylem ptasia kupę okazało się ze ta baba jest nie tyle
  • Odpowiedz
@sanderus @instalacja wyjeżdżanie przed maskę bo jaśnie pan ma włączony tempomat na 110 i nie będzie zwalniał przed tirem i zarazem nie przyspieszy podczas wyprzedzania, za to włączy spryskiwacze bo co mu siedzą na zderzaku jak jedzie dopuszczalną prędkością. Wykopowi eksperci w praktyce ()
  • Odpowiedz
@svein akurat kolejność była odwrotna :) już widzę Ciebie takiego patyczka w piwnicy. Agresja w internecie co to nie on a później płacz. Ewentualnie jesteś ulany 140 kilo tłuszczu i myślisz że mocny :D przykry człowiek. A za zrobienia dnia nie ma sprawy. Przykre i smutne musisz mieć życie skoro takie sytuacje robią Ci dzień
  • Odpowiedz
@Benio_Czarodziej ale to nic nie zmienia czy ja mam prawo czy nie xd właśnie o tym cały czas mowie ze powinieneś się zastanowić czy to auto na lewym jedzie 200 czy 250 czy 140. Żeby się po prostu po ludzku nie w--------ć. Widzisz ze z--------a zhamuj z 120 do 100 wierz mi że łatwiej niż jemu na lewym z 200 do 100
  • Odpowiedz