Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 359
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@P4N_: Mylisz się.

Mając mniej niż 13 lat nie możesz, ponieważ nie masz zdolności do czynności prawnej a dokonanie zakupu czyli zawarcie umowy kupna jest taką czynnością. W jaki sposób sprzedawca ma weryfikować wiek takiej osoby? Może właśnie poprosić o okazanie stosownego dokumentu. Mam nadzieję, że mimo wszystko zapoznaje się Pan z zaleceniami producentów w kwestii innych produktów.

Oczywiście, że możesz! Dlatego, że jedyny wyjątek w tym odnosi się do umów
  • Odpowiedz
@Reezu Nie mowie, ze postąpiła słusznie. Ja na jej miejscu mialabym gdzieś, poki nie sa to substancje/produkty których sprzedać bez okazania dowodu nie mogę. Ale mimo to nie ma co robić ludziom problemów, chyba ze wyraźnie wynikałoby to z jej wredoty i chęci dopieczenia ci. Nie było mnie tam, nie wiem w jaki sposob się zwracała, bo wlasciwie to tez stanowi. Bo jeśli to zwykle babsko utrudniające życie to niech jej
  • Odpowiedz
@Reezu: poza faktem ze bail czy tez slaba Pasta to nie wina kasjerki a ich polityki. Poczytaj w necie na ten temat. Oni maja odgórny zakaz sprzedaży piw bezalkoholowych poniżej 18 lat a o dowód maja pytać ludzi do 30 roku zycia
  • Odpowiedz
@Laksa: Ale co mnie to obchodzi w ogóle? Polityka firmy transportowej może brzmieć "z----------y na czerwonym" ale łamanie prawa to łamanie prawa.
  • Odpowiedz