Aktywne Wpisy

sesa_sebix +25
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz
TypicznyMaciek +52

Mirki z #it #programowanie #programista15k
Kończę wlasnie staż. Rozesłałem kilka CV i udało się trafić robotę w innej firmie. Za mną już zadania rekrutacyjne, przed - rozmowa o warunkach. Bardzo się ucieszyłem, bo bliżej mi do 40 niż 30, więc dość późno wziąłem się za przebranżowienie.
Moja pensja oscylować będzie prawdopodobnie w widełkach 6-8k. Do tej pory nigdy nie zarobiłem więcej niż 3.5k w miesiąc. Czy was też na początku przerażały te kwoty? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić .. czuje się z tym wręcz niekomfortowo. Do tej pory pracowałem tylko fizycznie, dosyć ciężko, i jak myślę że kumple z poprzedniej roboty będą zarabiać 2x mniej za trudniejsza pracę, to aż mam wyrzuty sumienia... Wiem że to głupie. Mieliście też takie przemyslenia na początku kariery? Jak sobie z tym poradzić? Nie śpię po nocach, stresuje się, że sobie nie poradzę/nie będę efektywny, a ktoś ładuje we mnie chore pieniądze... Żona śmieje się że jeszcze nie dostałem pracy a już dzielę skórę na niedzwiedziu
#przemyslenia #pracbaza #logikaniebieskichpaskow
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f17c77583e35d1fc753c0eb
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Wesprzyj projekt
[==================......................] 45% (105zł/235zł)Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!
źródło: comment_1595399560seiLnm3FS7HzlMAxHJBR58.jpg
Pobierz@AnonimoweMirkoWyznania: przecież twoi kumple tez mogą zmienić pracę skoro jest łatwiejsza, czemu jebją za 2x mniej w trudniejszej pracy? Z miłości?
Jeszcze jedno:
Tez czasami mialem takei rozkminy - ze mi sie nie nalezy, bo w sumei cale zycie rodzice malo zarabiali itp. Ale potem patrze na patologie co lata po zabkach z hotdogiem, jalkkichs naprutych sebixow i sobie uswiadamiam, ze ja od kilku lat ciagle nauka, doszkalanie, certyfikaty. I mi szybko przechodzi wyrzut sumienia dot zarobkow. Myslsiz ze Lewandowski wstaje codziennie i mowi "kuurla, koledzy zarabiaja 3 tys, a
@r333m4k444: chyba w każdym korpo IT tak masz ¯\_(ツ)_/¯
@Soothsayer: fajnie masz ale nie każdy w IT ma tak samo.
@Jutuba_z_Krakowa: samouk here
@hwk1988: dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko j.w - po co? Nic nie reklamuje, nie ma tu nic niewiarygodnego, a mi dzieciak placze nad uchem więc ciężko wymyślać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kszychu: no właśnie wiem. Żeby tu jeszcze było czego się bać. A tu tak jak piszesz
@AnonimoweMirkoWyznania: udemy, książki, yt, inne?
Poza tym stawka 6-8k to bardzo dobra stawka dla człowieka z tak małym doświadczeniem. Gratuluję odwagi w przebranżowieniu i sukcesu jakim jest praca i stawka!
Programistów 15k jest bardzo, bardzo mało więc nie dajmy się zwariować ciągłymi porównaniami do nich - tak przy okazji.
Zaakceptował:
@GienekZFabrykiOkienek: już jestem po 40 i z serduszkiem dobrze :) Dziękuję za troskę.
@Adam - dzięki, ale póki co nie ma czego - przede mną jeszcze co najmniej dwa etapy rekrutacji, więc jeszcze mogą mnie wykopać. W piatek jadę do Wrocławia więc może się czegoś dowiem
@harnasiek: kiedyś dymalem