Wpis z mikrobloga

Mam bardzo duży zakres tolerancji w stosunku do osób LGBT, W wielu kwestiach starach się ich wspierać.
Ale jakieś granice też mam. Jeżeli gostek, który w żaden sposób nie "upodabnia" się do kobiety, a chce aby nazywać
go Małgorzata oraz używać wobec niego żeńskich końcówek to to jest ten moment w którym ja wysiadam.
Czytam sobie w necie, że zatrzymali jakąś aktywistkę lgbt, patrzę na fotkę a tam zdjęcie faceta. Absolutnie rozumiem, gdyby ta osoba przechodziła hormonoterapię, ubierała się po damsku itd. Ale jeżeli ktoś wygląda w 100% jak facet, ubiera się jak facet, a chce aby mówić do niego Małgorzata i używać żeńskich końcówek to coś tu jest ewidentnie nie tak. Dodatkowo prowadzi fanpejdża o nazwie "stop bzdurom" (xD)
#lgbt #bekazlewactwa
Klimbert - Mam bardzo duży zakres tolerancji w stosunku do osób LGBT, W wielu kwestia...

źródło: comment_1594790834QUnwXGXS5nnLXs65plaZEz.jpg

Pobierz
  • 256
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yurusenai: ALE - zawsze śmieszy, ale Op poruszył tutaj ważna kwestie, to że ktoś używa damskich czy męskich końcowe to nie znaczy że ma prawo zmuszać drugiego człowieka aby to robił.
  • Odpowiedz
a) wstajesz i wychodzisz. (Zostajesz, złośliwym chamem, ktory w dodatku jest transfobem)

@AgainstTheWorld: Stawiam na tę opcję, chociaż nie uważam, że to dobre porównanie, które można zestawić z sytuacją, w której ktoś prosi cię tylko o to, abyś się do niego zwracał w dany sposób. Jak już wspominałam wyżej, od używania zaimków osobowych język mi nie odpadnie, nie dzieje mi się również żadna krzywda. W sytuacji, gdy do damskiej sauny
  • Odpowiedz
@SzybkieSondy: prawdziwa trans-kobieta powzięła by przynajmniej minimalne kroki aby być postrzeganą przez społeczeństwo jako kobieta. A tutaj mamy gostka, który w 100% wygląda jak facet i nie podejmuje żadnych kroków aby to zmienić. I chce aby mówić do niego Małgorzata oraz używać żeńskich końcówek.
Dlatego też jak napisałem - mam bardzo duży zakres tolerancji, ale tego już nie akceptuję.
  • Odpowiedz
jednak tak jak mówisz z mediów się przebijają te kutachoinki

@plasq: przecież nawet wszyscy uczestnicy marszu chodzili na galowo to prawactwo i tak by spamowało zdjęciami z eventów fetyszystów na drugim końcu planety
  • Odpowiedz
  • 0
@Klimbert zaburzenia tożsamości płciowej to nie zawsze kwestia binarnej zamiany. Są osoby, które źle się czują w skórze zarówno kobiety jak i mężczyzny.
  • Odpowiedz
@Klimbert: Ja generalnie nie mam z tym problemu, nie wiem dlaczego miałbym mieć. Dopóki nie próbują udawać innej rzeczywistej osoby to wszystko spk. Nie widzę problemu w tym żeby jakiś facet nazywał się Małgorzata i nosił damskie ciuchy, to tylko imię i ubranie, dopóki nikogo nie krzywdzi i zachowuje się jak człowiek to nie mam żadnego problemu.
A ataku na ciężarówki tej fundacji nie popieram ale rozumiem. Gdyby to o
  • Odpowiedz
Ale jeżeli ktoś wygląda w 100% jak facet, ubiera się jak facet, a chce aby mówić do niego Małgorzata i używać żeńskich końcówek to coś tu jest ewidentnie nie tak.

@Klimbert: Ale w sumie co to za problem? XD Jakby Grzesiek chciał żeby wołano na niego Kacper to też byś się oburzał? Czy jednak wołał Kacper? A jak już chce żeby na niego wołali Małgośka to jest p------y? Ja znałem
  • Odpowiedz
@Kozajsza: Grzesiek, Kacper, Zbyszek i Mati to męskie imiona :-) Jakby Grzesiek wyglądał jak facet i wolał aby wołać na niego Mati to chyba nikt by nie miał z tym problemów :-)
  • Odpowiedz
Jakby Grzesiek chciał żeby wołano na niego Kacper to też byś się oburzał? Czy jednak wołał Kacper?

@Kozajsza: jeśli chodziłby z tabliczką "JESTEM GRZESIEK", na koszulce miał napisane Grzesiek i wszystko w jego wyglądzie krzyczałoby "Grzesiek", to jednak byłoby bardzo dziwne, jakby się upierał, żeby na niego mówić "Kacper" ¯\_(ツ)_/¯

parafrazując Tomasza Lisa - skąd kur*a ci biedni ludzie mają wiedzieć, że osoba wyglądająca, mówiąca, zachowująca się jak mężczyzna, czuje
  • Odpowiedz
Grzesiek, Kacper, Zbyszek i Mati to męskie imiona

@Klimbert: No tak, ale konstrukt w którym imiona są wyłącznie męskie/żeńskie istnieje w języku polskim ale w niektórych innych nie i co wtedy? Takie Alex albo Sasha są unisex i dopiero miałbyś mindfuck jakby Sasha jednak okazał się Wanią i to jest żeńska Sasha XD

Dla mnie to jest szukanie problemu na siłę, jak chce żeby na niego wołać Kilmandżaro to spoko,
  • Odpowiedz
@Kozajsza: Gdyby gość Alex (neutralne płciowo imię) wyglądający jak ten ze Stop Bzdurom nazwał się Bernadette (nacechowane płciowo imię) to reakcje byłyby podobne. I robi krzywdę ludziom, których duża część społeczeństwa nie bierze na poważnie przez takich klaunów.
  • Odpowiedz
@Klimbert: Stop Bzdurom to jeden z bardziej rakowych, skrajnie lewakich fanpejdży, i mówię to sama będąc bardziej na lewo xD oni + Dziewuchy Dziewuchom i Sztuczne Fiołki to jakieś przeklęte trio, psujące PR innym lewakom
  • Odpowiedz
Ale jeżeli ktoś wygląda w 100% jak facet, ubiera się jak facet, a chce aby mówić do niego Małgorzata i używać żeńskich końcówek to coś tu jest ewidentnie nie tak

@Klimbert: Powiedz to swojej znajomej w jeansach i krótkich włosach
Wygląda jak facet, ubiera się jak facet, pije p--o jak facet, jeszcze piłkę ogląda.

Ewidentnie facet xD Żadna
  • Odpowiedz