Wpis z mikrobloga

Mam bardzo duży zakres tolerancji w stosunku do osób LGBT, W wielu kwestiach starach się ich wspierać.
Ale jakieś granice też mam. Jeżeli gostek, który w żaden sposób nie "upodabnia" się do kobiety, a chce aby nazywać
go Małgorzata oraz używać wobec niego żeńskich końcówek to to jest ten moment w którym ja wysiadam.
Czytam sobie w necie, że zatrzymali jakąś aktywistkę lgbt, patrzę na fotkę a tam zdjęcie faceta. Absolutnie rozumiem, gdyby ta osoba przechodziła hormonoterapię, ubierała się po damsku itd. Ale jeżeli ktoś wygląda w 100% jak facet, ubiera się jak facet, a chce aby mówić do niego Małgorzata i używać żeńskich końcówek to coś tu jest ewidentnie nie tak. Dodatkowo prowadzi fanpejdża o nazwie "stop bzdurom" (xD)
#lgbt #bekazlewactwa
Pobierz
źródło: comment_1594790834QUnwXGXS5nnLXs65plaZEz.jpg
  • 256
@pekak: no dobra, ale dlaczego się nie "upodabnia" do tej płci za jaką się uważa? :D
Nie mam problemów mówić do Grodzkiej per Pani. Przeszła hormonoterapię, ubiera się jak kobieta. W tej sytuacji osoba ubiera się w 100% jak facet, w żaden sposób nie dąży do zmiany płci.
trochę śmieszne jest to podejście, że albo tolerujesz cały ruch, łącznie z postulatami chorych psychicznie dziwaków, albo jesteś krypto prawakiem. Już dawno byłaby w całym cywilizowanym świecie akceptacja związków homoseksualnych, gdyby w pakiecie nie było psycholi identyfikujących się jako helikoptery bojowe.

@kinasato: No właśnie, choć ja JESTEM prawakiem, ale nic nie mam do osób homoseksualnych/biseksualnych/niektórych trans. Nie mam nic przeciwko związkom partnerskim. Ale(zwłaszcza na zachodzie) to wszystko idzie w złą stronę.
dlaczego się nie "upodabnia" do tej płci za jaką się uważa

@Klimbert: bo jej (hohoho) chodzi właśnie o to, by każdy/a/e mógł/a/o wybrać sobie płeć, zaimki, imię i dżędera jakie się żywnie podoba bez względu na zachowanie czy wygląd
to nie dysforia płciowa, a aktywizm społeczny
Wczoraj była z tego gównoburza, myślałem że Margot to ta w kolorowych włosach a nie ten facet xD
Dzisiaj znalazłem w necie film z tego "brutalnego zatrzymania" - oczywiście nie jest w całości tylko pocięty.
https://www.reddit.com/r/Polska/comments/hrbbws/nagranie_z_aresztowania_margot/
Poza tym sam Margot też święty nie jest - pomijając atak na furgonetkę (fragment nagrania - https://www.minds.com/newsfeed/1123720132959019008 - widać jak rzuca się na gościa z telefonem) to wystarczy spojrzeć na jego FB
Pobierz
źródło: comment_1594801296OkOXlxFDW5XH2hHhsHcvzM.jpg
Może to być dla niektórych gorszące, obrzydliwe, albo jeszcze inne, ale dlaczego to ty masz decydować o tym, jak ma się czuć druga osoba?

@pekak:
Jak byś nie zaklinał rzeczywistości - akceptacja innych osób, szczególnie tych, których uważamy za atrakcyjne jest niezbędna do jakiegoś zdrowego spojrzenia na własną osobę. Jak ci 100 przypadkowych osób powie, że masz ładną buźkę to nie musisz sam siebie do tego przekonywać - to się staje
@Flypho: tylko że ładny to pojęcie obiektywne
@Klimbert: uwierz mi, że są zarówno kobiety i mężczyźni, którzy są czasami myleni z płcią przeciwną przez swój wygląd. Nie uważam, żeby to był jakis problem, ze chce, by się tak do niej zwracać. To trochę tak, jakbyś nie lubił jak znajomi mówią do ciebie po nazwisku, a ty wolałbyś, żeby zwracali się do ciebie imieniem.
#!$%@? takie fikoły tu wykręcacie że tylko podpiąć kable i zasilać serwerownię. To są najważniejsze, powtarzam, najważniejsze problemy swiata
@Flypho: No ale ja właśnie napisalam że nie wyobrażam sobie jak #!$%@? taka osoba się musi czuć, więc czemu mnie pytasz jak to jest? Przecież właśnie napisałam, że nie wiem jak to jest xDDD Nawet jakbym taką osobą była to co? Czemu tak chcesz sprawdzać czy jestem taką osobą?
No ale ja właśnie napisalam że nie wyobrażam sobie jak #!$%@? taka osoba się musi czuć, więc czemu mnie pytasz jak to jest? Przecież właśnie napisałam, że nie wiem jak to jest xDDD Nawet jakbym taką osobą była to co? Czemu tak chcesz sprawdzać czy jestem taką osobą?

@arteria:
Pytam jak możesz się w ogóle porównać. Skąd w ogóle założenie, że kobiety czują się inaczej niż mężczyźni?
Tzn. niech się czuje i uważa za kogo chce, ale niech się nie dziwi, że będzie identyfikowana jako mężczyzna i ktoś go/ją wywali z damskiego kibla

@AvantaR: z drugiej strony czy ubranie sie jak kobieta powinno uprawniac do korzystania z damskiego kibla? ;)