Aktywne Wpisy
Też macie wrażenie że kacapy nawet w swojej retorycie spermią do Polski? W ich propagandzie też jestesmy niemal supermocarstwem. Nie bardzo rozumiem czemu mamy taką pozycję. W tamtym roku dowiedziałem się że jesteśmy też super popularni w Korei Południowej i tam bardzo często w mediach się dyskutuje o tym co u nas się dzieje. wtf?
#ukraina #rosja
#ukraina #rosja
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Ale jakieś granice też mam. Jeżeli gostek, który w żaden sposób nie "upodabnia" się do kobiety, a chce aby nazywać
go Małgorzata oraz używać wobec niego żeńskich końcówek to to jest ten moment w którym ja wysiadam.
Czytam sobie w necie, że zatrzymali jakąś aktywistkę lgbt, patrzę na fotkę a tam zdjęcie faceta. Absolutnie rozumiem, gdyby ta osoba przechodziła hormonoterapię, ubierała się po damsku itd. Ale jeżeli ktoś wygląda w 100% jak facet, ubiera się jak facet, a chce aby mówić do niego Małgorzata i używać żeńskich końcówek to coś tu jest ewidentnie nie tak. Dodatkowo prowadzi fanpejdża o nazwie "stop bzdurom" (xD)
#lgbt #bekazlewactwa
Nie mam problemów mówić do Grodzkiej per Pani. Przeszła hormonoterapię, ubiera się jak kobieta. W tej sytuacji osoba ubiera się w 100% jak facet, w żaden sposób nie dąży do zmiany płci.
@kinasato: No właśnie, choć ja JESTEM prawakiem, ale nic nie mam do osób homoseksualnych/biseksualnych/niektórych trans. Nie mam nic przeciwko związkom partnerskim. Ale(zwłaszcza na zachodzie) to wszystko idzie w złą stronę.
@Klimbert: bo jej (hohoho) chodzi właśnie o to, by każdy/a/e mógł/a/o wybrać sobie płeć, zaimki, imię i dżędera jakie się żywnie podoba bez względu na zachowanie czy wygląd
to nie dysforia płciowa, a aktywizm społeczny
@Klimbert: nie wiem, bo ma taki kaprys. Drag queen przebierają się za kobiety i czują się w tym męsko, kobiety obcinają włosy maszynką i stylizują się na tomboyów i nadal czują się kobieco, to czemu ktoś nie może w ten sposób żyć, skoro mu się to podoba?
Dzisiaj znalazłem w necie film z tego "brutalnego zatrzymania" - oczywiście nie jest w całości tylko pocięty.
https://www.reddit.com/r/Polska/comments/hrbbws/nagranie_z_aresztowania_margot/
Poza tym sam Margot też święty nie jest - pomijając atak na furgonetkę (fragment nagrania - https://www.minds.com/newsfeed/1123720132959019008 - widać jak rzuca się na gościa z telefonem) to wystarczy spojrzeć na jego FB
@pekak:
Jak byś nie zaklinał rzeczywistości - akceptacja innych osób, szczególnie tych, których uważamy za atrakcyjne jest niezbędna do jakiegoś zdrowego spojrzenia na własną osobę. Jak ci 100 przypadkowych osób powie, że masz ładną buźkę to nie musisz sam siebie do tego przekonywać - to się staje
A tu mamy osobę, która w 100% wygląda jak facet, nic z tym nie robi, a chce by zwracać się do niego jak do kobiety.
@Asd15: spłycasz problem i to bardzo.
@Klimbert: Bo bez spłycania to trzeba by było napisać tekst na setki stron.
Komentarz usunięty przez autora
@Klimbert: uwierz mi, że są zarówno kobiety i mężczyźni, którzy są czasami myleni z płcią przeciwną przez swój wygląd. Nie uważam, żeby to był jakis problem, ze chce, by się tak do niej zwracać. To trochę tak, jakbyś nie lubił jak znajomi mówią do ciebie po nazwisku, a ty wolałbyś, żeby zwracali się do ciebie imieniem.
Jak 100 osób z twojego otoczenia ci potwierdzi to nie myślisz nad tym.
bzdura
@arteria:
Pytam jak możesz się w ogóle porównać. Skąd w ogóle założenie, że kobiety czują się inaczej niż mężczyźni?
@AvantaR: z drugiej strony czy ubranie sie jak kobieta powinno uprawniac do korzystania z damskiego kibla? ;)