Aktywne Wpisy

MG78 +162
Spytacie dlaczego ja taki szczęśliwy?
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
źródło: IMG_0657
Pobierz#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #programista30k
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie

Obecna sytuacja związana z #koronawirus jest bardzo zmienna i rozwojowa. Z racji na wykonywany zawód jestem bardzo blisko problemów ludzi którzy chcieliby przejść przez kryzys suchą nogą.
Dla pierwszych 20 osób które zwrócą się do mnie w wiadomości prywatnej z konkretnymi problemami jestem w stanie prywatnie i spersonalizowanie doradzić w interesujących was tematach.
Będę odpowiadał na pytania dziś od 14 do 18, zarówno na te zadane wczoraj jak i zadawane na bieżąco. Poniżej zamieszczam podsumowanie kilku istotnych tematów.
źródło: comment_15845302065RML7AMMuqCEbZQxyZom2z.jpg
Pobierz1. Najbardziej wartosciowa ksiazka/ksiazki o nauce inwestowania?
2.Czy czytales ksiazke tradera21 inteligentmy inwestor? jesli tak to ocen ja w skali 0 do 10
3. Jakie galezie gospodarki maga wstac najszybciej po kryzysie?
4. jesli zarabiasz na etfach to czy podpowiesz to ktore do dej pory byly najbardziej rentowne i dlaczego?
5. Cos madrego co slyszales ostatnio o kryzysie oraz
@droetker4: Dla jakich założeń te wyliczenia? Zakładasz, że kredytobiorca raz do roku nadpłaca 12 tysięcy złotych a w drugim inwestuje 100 zł miesięcznie? Żeby to była prawda to zwrot z inwestycji musiałby być wyższy niż oprocentowanie kredytu hipotecznego.
Z racji na sytuację chciałbym się wycofać z umowy deweloperskiej. Będzie to możliwe ze zwrotem kosztów gdy bank nie udzieli kredytu.
Mam złożony wniosek w ING (pierwszy wycofałem bo pokazały się lepsze oferty) na stałą stopę procentową 3,47% na kwotę 373k. Pracuje w branży IT. Jaka jest szansa, że bank odrzuci wniosek?
btw. rozpatrują tam w ING jeszcze wnioski?
Komentarz usunięty przez autora
Jestem w tej samej sytuacji i właśnie dzisiaj złożyłem wniosek o ten w ING, chciałbym oczywiście w spłacić w 5 lat, ale zobaczymy jak do tego czasu rynek IT wytrzyma…