Wpis z mikrobloga

Kombinowanie nauczycieli zaczyna się już w przedszkolu. Prócz stałej opłaty dochodzi Opłata za radę rodziców 30 zl miesięcznie. Składka na akcesoria pomocnicze 25 zł mies.(nikt nie wie na co to idzie) Składka na grupę 10 zł mies. A dziecko jak dostało komplet kredek z pepco za 3 zł w tamtym roku to ma do dzisiaj, papier do rysowania muszę przynosić. A rachunkow brak....
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Zaax:

Przeciez licealisci wciaz mieszkaja z rodzicami, utrzymuja ich rodzice, wydaje im sie ze sa doroslymi ludzmi,

Zawsze mnie takie głupie teksty rozwalały..
Niech sobie mieszkają nawet z papieżem, a utrzymują ich misie koala w zoo, zgodnie z prawem rodzice za nich nie odpowiadają i nie mają prawa decydować w ich imieniu i basta
  • Odpowiedz
@elblag007: a właśnie rada rodziców....
U nas 50zl się płaciło i uwaga xD. Rodzice postanowili że z wszystkich zebranych pieniędzy opłacą zespół na studniówkę.
Nie wiem w sumie z jakiej paki mam komuś fundowac zespół na studniówkę.
  • Odpowiedz
@janusz-pawel: płacicie za mój czas xD jawny wyzysk. Od razu w głowie mam umowa o dzieło fejs xD. Miałem podobne cyrki w mojej szkole ze studniówka - finalnie nie poszedłem bo wolałem odpuścić niż pajacowac jak mi nauczyciele grali wtedy. Nauczyciele to w ogóle takie mendy są, jak się popatrzy na te sytuację po czasie. Oczywiście miałem kilku porządnych, na prawdę z powołania że chciało się ich słuchać. Dziwnym trafem
  • Odpowiedz
@Gentleman_Adrian: U mnie w klasie z 26 osob, poszlo na studniowke okolo 11 osob. Dlatego, ze w sumie koszt studniowki wychodzil 900 zl, studniowka byla organizowana przez klase rownolegla a tam byly dziewczyny ktore nie patrzyly na koszty. Generalnie nikt nie zalowal z tych osob co nie poszli. Zrobilismy sobie domowke na koniec roku, ktora byla zajebista.
  • Odpowiedz
@janusz-pawel: może mi ktoś napisać jakie to są wydatki na zakończenie roku i związane z maturą za 200zł? Nie ogarniam. Pewnie jakaś p---a z samorządu wymyśliła sobie DJ i fajerwerki na zakończenie i taniec karła.
  • Odpowiedz