Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +20
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
WykopX +472
#afera TL;DR Wykop łamie regulamin wykopu i wykopuje na główną #ama OVH z 4-letnich fake-kont. Pytania w AMA zadawane przez fake-konta z ostatnią aktywnością w 2020.
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Wiem ze jak stary wchodził wam do wanny to świat nie jest taki kolorowy ale ludziom ogólnie dobrze sie żyje w obecnych czasach co potwierdzają ankiety. A juz totalnie r---------a mnie argument, ze w zyciu zawsze jest ból a przyjemność jest tylko okazjonalnie. Otóż nie, możliwe jest przeżycie życia bez bólu i strachu, a wasza skrzywiona perspektywa jest tylko wynikiem waszych odosobnionych doświadczeń. Jeśli nawet kogoś ból dotyka to sczeście po stokroć mu to wynagradza. Skupienie się na bólu i marginalizowanie szczęścia to podstawowy błąd waszych założeń. Szczęscia (satysfakcji, spełnienia) jest nie tylko więcej niz bólu, ale też pcha cywilizację do przodu. No ale tego z perspektywy piwnicy nie widać.
Spytajcie matki po porodzie czy było warto i jakie to uczucie trzymac dziecko w ramionach. Spytajcie starych ludzi czy życie było dobre i czy żałują, że żyli.
Jescze zeby antynatalisci odwineli kitę i dali normalnym ludziom spokój, ale nie, będą brzęczeć jak to nie mają racji i jak to życie jest złe płaku płaku.
Ta idea sie ogolnie kupy nie trzyma ale widze ze na wykopie znalazla poklask zwlaszcza wsrod #przegryw ów i freethinkerów. Ludzie zawsze poglądami usprawiedliwiają swoją sytuację i to jest klasyczny przykład. Pokażcie mi szczęśliwego człowieka ktory podziela poglądy antynatalistów.
Pewnie część po prostu nie lubi dzieci albo zwyczajnie nie ma parcia.
Ale zamysl jest taki żeby iść w jakość, a nie ilość. Mozna naprodukowac ludzi, ktorzy skończą jako mięso armatnie w jakiejs bezsensownej wojence o zasoby lub do końca życia beda z---------c w fabryce, dopóki nie zastąpi ich postępującą automatyzacja.
@Mav: Na pewno miliardy czarnych będzie się adaptować do żacia piachu zamiast zrobić ogromną migracje co już się dzieje xDDD
Spytajcie matki po porodzie czy było warto i jakie to uczucie trzymac dziecko w ramionach.
No to jest egoistyczne.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Mav: błąd. Depresja poporodowa jest dosc częsta, ogolnie wtedy hormony robia takie cyrki, ze bym sobie darował
Komentarz usunięty przez autora
@wielad: A zagwarantujesz mu, że nie dostanie raka i nie umrze? Potem płacz na siepomaga.pl
Nie masz
Poza tym, przynajmniej z umiarkowanych sytuacji wychowania w z------j rodzinie da się wyjść. Albo chociaż próbować. Warto szukać dobrych wzorców, nawet u innych, obcych ludzi.
A pisanie o stresie, bo życie, bo wybory, bo coś tam to już
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale generalnie zgadzam się, raz, że antynatalista to nie jest szczęśliwy człowiek (chyba kogoś z wiecznym weltszmercem można nazwać szczęśliwym tylko dlatego, że jeszcze nie wisi :)).
Po drugie antynatalista nie nadaje się do posiadania dzieci, może lubić cudze,
@Marasmeus - dlaczego nie zaczniesz od siebie?
@wielad: zgłoszone do moderacji.