Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 146
#antynatalizm czy ja dobrze rozumiem, że antynataliści chcą wymarcia gatunku ludzkiego a tym samym zniweczenia tysięcy lat rozwoju ludzkości nie wspominając o miliardach lat ewolucji tylko dlatego, że nie mogą sobie znaleźć partnera do prokreacji?
Wiem ze jak stary wchodził wam do wanny to świat nie jest taki kolorowy ale ludziom ogólnie dobrze sie żyje w obecnych czasach co potwierdzają ankiety. A juz totalnie #!$%@? mnie argument, ze w zyciu zawsze jest ból a przyjemność jest tylko okazjonalnie. Otóż nie, możliwe jest przeżycie życia bez bólu i strachu, a wasza skrzywiona perspektywa jest tylko wynikiem waszych odosobnionych doświadczeń. Jeśli nawet kogoś ból dotyka to sczeście po stokroć mu to wynagradza. Skupienie się na bólu i marginalizowanie szczęścia to podstawowy błąd waszych założeń. Szczęscia (satysfakcji, spełnienia) jest nie tylko więcej niz bólu, ale też pcha cywilizację do przodu. No ale tego z perspektywy piwnicy nie widać.
Spytajcie matki po porodzie czy było warto i jakie to uczucie trzymac dziecko w ramionach. Spytajcie starych ludzi czy życie było dobre i czy żałują, że żyli.
Jescze zeby antynatalisci odwineli kitę i dali normalnym ludziom spokój, ale nie, będą brzęczeć jak to nie mają racji i jak to życie jest złe płaku płaku.
Ta idea sie ogolnie kupy nie trzyma ale widze ze na wykopie znalazla poklask zwlaszcza wsrod #przegryw ów i freethinkerów. Ludzie zawsze poglądami usprawiedliwiają swoją sytuację i to jest klasyczny przykład. Pokażcie mi szczęśliwego człowieka ktory podziela poglądy antynatalistów.
  • 120
@Tymajster: ja jestem szczęśliwy morda. Dziś piąteczek. Czemu miałbym się smucić? Wczoraj pobzykalem zjadłem dobra kolację młody spał pięknie cała noc,czego chcieć więcej od życia
Najlepsze, że wystarczyłaby jakaś śmiertelna diagnoza czy inne realne zagrożenie i dzieciaczkom by się poodmieniało we łbach i łapaliby się życia wszystkimi pazurami. Antynatalizm to najbardziej żałosna kalka z reddita

@Planeta_odebete2: z tego opisu wynika, że nawet nie wiesz o czym piszesz chłopku małorozumkowy. Po takiej diagnozie u swojego dziecka to raczej nataliści by się zesrali, że sprowadzili na nową osobę jakąś #!$%@?ą chorobę.
  • 10
Zebralem was tutaj zeby potwierdzić moją tezę. Antynataliści to przegrywy, ludzie zaburzeni psychicznie (depresja to symptom), stare panny bez szans na zalozenie rodziny, faceci bojący się związków. Wystarczy przejrzeć wasze wpisy na mirko. Smutne to ale matka natura na szczęście ma sposoby żeby wyeliminować słabe geny z puli a antynatalizm jest jednym z nich.
Pokażcie mi szczęśliwego człowieka ktory podziela poglądy antynatalistów.

@Mav: zgłaszam się. Nie wiem czy jestem jakiś wybitnie szczęśliwy, ale dobrze zarabiam, dobrze żyję, mam stałą partnerkę z którą planujemy ślub i kategorycznie nie chcę mieć dzieci bo nie mam zamiaru sprowadzać kogoś na ten świat nie znając jego woli i chęci i przysparzać mu bólu, cierpienia i stresu związanego z życiem.
@mieszko111 zajebiście odpowiedzialny jesteś xD jak myślisz twój syn zginie w wojnie o teren kiedy Afryka na kilkadziesiąt lat nie będzie zdatna do życia czy prędzej umrze z pragnienia bo Polska to najsuchszy kraj w europie? Zrobiłeś sobie kaszojada w czasach ogromnych zmian klimatycznych kiedy ludzkość idzie ku zagładzie przez globalne ocieplenie co widać na każdym badaniu i jeszcze coś #!$%@? że chcesz mu dać szczęście xDDDDDD jak facet który nie ma
  • 3
@KochanekAdmina: co ty #!$%@? jakie wojny z afryķanami? Niech najpierw nauczą się budować statki zeby przeplynąc morze. Zmiany klimatu? Wiesz ze czlowiek to najlepiej adaptujaca sie istota na ziemi? Ze zasiedlamy niemal kazdy biom? To ze w afryce jest glod to nie dlatego ze jest cieplej tylko dlatego ze afrykanie nie umieją przewidywac. Nie wierze w globalna katastrofe za 20 lat, najwyzej wyjade z rodziną z Polski jesli tu bedzie tak
@Mav: no to jest dla mnie dość absurdalne akurat patrząc na przyrost naturalny w Europie. Osobiście uważam, że powinniśmy ograniczyć populację żeby nie przeludnić planety, szczególnie biorąc pod uwagę zmiany klimatyczne, które już obecnie mają miejsce, a czasem będą jeszcze gorsze, ale przede wszystkim trzeba byłoby się patrzeć na Afrykę czy Indie czy inne tego typu kierunki.