Wpis z mikrobloga

#lacunafabularnie

Ten wpis poświęcony jest pytaniom, dotyczącym aktualnej rozgrywki w przygodzie w czasach Krucjat. Na pewno o czymś zapomniałam albo niedostatecznie jasno opisałam, więc nie krępujcie się pytać.
  • 262
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lacuna: Tymczasowy most byłby dla innych armii - inżynierowie armii A buduja tymczasowy most, Armie B i C przekraczaja rzekę bez konczenia tury, most się wali wiec scigajaca je armia D musi juz stracic turę
  • Odpowiedz
@lacuna ok, ma to sens. W sumie można by uznać że inżynierowie go rozbieraja, ale w zasadzie można to załatwić przez budują zwykły i rozbieraja zwykły i nie potrzeba specjalnej funkcji budowania tymczasowwgo
  • Odpowiedz
@lacuna da się zmusić oddziały do forsownego marszu? (nie wiem - nocą, bez odpoczynkow, zwiększone tempo) kosztem negatywnych modyfikatorow i strat? Jeśli tak to ile się zyska? (stała ilość hexow, losowa?) i ile straci (blizej 10% czy bliżej 50? Modyfikatory znikną po turze? Po rozbiciu obozu?)
  • Odpowiedz
@lacuna ile mniej więcej trwa tura? Bliżej miesiąca, tygodnia, czy paru dni? (w sumie nie jest mi to bardzo potrzebne, ale w celu fabularnym by się trochę przydało) (sorry ze tak spamuje pytaniami, ale akurat jem obiad i mam chwilę spokoju żeby pomyśleć)
  • Odpowiedz
@Stah-Schek: Tury są asynchroniczne, musimy uniknąć sytuacji w której bohater zostaje ranny i jest wyłączony z gry do jej końca, wielkie twierdze padają po 2 nocach lub sytuacji w której armia, która nie napotyka na żadne przeszkody pokonuje 100 kilometrów w pół roku.
  • Odpowiedz
@lacuna: Jeżeli chcę coś dodać do formularza, który wypełniłęm to mogę bezpiecznie kliknąć "Chcę zmienić" i to zadziała? Czy wszstko od nowa wtedy będę musiał pisać? Chodzi mi o dodatkowe szczegóły dotyczące @kolorowy_jelonek
  • Odpowiedz
@lacuna: Kolejne pytanie, trochę głupio mi je zadawać, ale jednak. Jest możliwość, żebyś mi przekopiowała mój poprzedni wpis z formularza na PW, pisałem na żywo i zapomniałem sobie skopiować?
  • Odpowiedz
@lacuna: Jeżeli na koniec ruchu założę pułapkę, to mam zasięg wzroku 0, ale bonus do walki, jak ktoś wejdzie w moje pole. Jeżeli na koniec ruchu założę obóz, to mam zasięg wzroku 1, ale bez bonusu. Czy zakładając obóz mogę zadeklarować, że zaatakuję każdego wroga, który będzie przechodził w zasięgu mojego wzroku tj. 1 kratki?
  • Odpowiedz
@lacuna:

Hipotetyczna sytuacja 1: Jest 3. runda. Armia X stacjonuje w mieście. Na początku rundy wychodzi z miasta i przez całą rundę idzie drogą. Czy otrzymuje bonus +2 do ruchu?

Hipotetyczna sytuacja 2: Armia X stacjonuje w twierdzy (czyli ma pole widzenia 2). Armia Y rozbija obóz na polu sąsiadującym z twierdzą (czyli ma pole widzenia 1).
Armia X na pewno zauważa armię Y. Czy także armia Y zauważa armię
  • Odpowiedz