Wpis z mikrobloga

#lacunafabularnie

Ten wpis poświęcony jest pytaniom, dotyczącym aktualnej rozgrywki w przygodzie w czasach Krucjat. Na pewno o czymś zapomniałam albo niedostatecznie jasno opisałam, więc nie krępujcie się pytać.
  • 262
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Queltas: Wysłałam
@Akumulat: Nie, zasięg wzroku jest dzięki zwiadowi pojedynczych żołnierzy.. Każdy hex to około 100 km2, niemożliwym jest obstawienie 700km2 wojskami gotowymi do ataku.
@Aspirrack: 1. Miasta mają heksy drogi, ale tylko do przejścia przez nie. Wejście do miasta resetuje bonus.
2. Y nie widzi armii X z początkowej pozycji, muszą rozbić obóz obok fortu lub wejść do sektora z fortem.
  • Odpowiedz
@lacuna 1. Czy oblezona armia się regeneruje? (z miasta w którym jest oblezona) 2.Czy wpadniecie w zasadzkę i wygranie bitwy zatrzymuje pochód (bo bitwa zajęła trochę czasu?) zawsze/nigdy/czasami?
  • Odpowiedz
@lacuna: 1. kwestia odbudowy miasta po oblężeniu. Dzieje się to z automatu czy muszę wydać rozkaz inżynierom? 2. Pochłania to surowce? 3. W jaki sposób ustalany jest priorytet regeneracji oddziałów, generał ustala?
  • Odpowiedz
@Queltas: 1. Z automatu 2. Nie 3. Tak, generał. Ustal z @Akumulat kto kontroluje miasto i kto ma ostateczne zdanie co do podziału surowców. Nie ma możliwości dwuwładzy w mieście na poziomie mechanicznym.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lacuna: Dlaczego według wpisu dotyczącego bitwy o Bejrut, PA oraz BA mają więcej żołnierzy, niż wynika z tabeli z Excela?
  • Odpowiedz
@Miczubezi: jeszcze jeden, zdecydowanie łatwiej uporządkować mi deklaracje graczy, jeżeli mam je w jednym miejscu

@Zerri: Karta postaci przedstawia aktualny stan liczebny obu armii, a raport stan przed bitwą.
  • Odpowiedz