Wpis z mikrobloga

#lacunafabularnie

Ten wpis poświęcony jest pytaniom, dotyczącym aktualnej rozgrywki w przygodzie w czasach Krucjat. Na pewno o czymś zapomniałam albo niedostatecznie jasno opisałam, więc nie krępujcie się pytać.
  • 262
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lacuna: Wspomniałaś o zakazie zmiany strony, ale czy można zostać wolnym strzelcem (tj. bić się zarówno z Jihadem jak i Krucjatą)
  • Odpowiedz
@lacuna: czy z zajętych terenów np przez chrześcijan będą jakieś daniny za które będzie można np rozwijać dany obszar lub wojska, czy trzymamy dany teren i nie możemy w niego w żaden sposób ingerować?
  • Odpowiedz
@Anagama: Mechanicznie teren służy do odnawiania / powiększania armii. Fabularnie ogranicza Cię tylko fantazja i zdrowy rozsądek.

@Yokaii: Pomidor

@Mnichuy: Tak

@Krailowskyy: Myślę że 4-6 tygodni jeżeli nie będzie wcześniej kataklizmu.

@Queltas: Wymagany będzie minimum jeden oddział, niezależnie czy dowodzony przez gracza czy przez NPC.
  • Odpowiedz
@lacuna:
1.Dowódca armii decyduje gdzie idą jakie oddziały - jakie decyzje może podejmować wojownik? (tylko do której armii dołącza?)
2. Jakie znaczenie ma koszt oddziału? Każdy dowodzi (niezależnie czy jest wojownikiem, czy dowódcą (nie będącym dowódcą armii)) tylko jednym oddziałem?
  • Odpowiedz
@lacuna: Ale 4-6 tygodni jako że w tygodniu jedna z frakcji ma jedną decyzję to mało coś będzie tych decyzji bo 1 tydzień to 1 decyzja. Ciekawy jestem jak to tym razem zaplanowałaś by nie tylko te wielkie armie zrobione z dużej ilości graczy mogły sobie pograć w nową historie.
  • Odpowiedz
Chyba za wcześnie wrzuciłam temat z pytaniami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Stah-Schek: 1. Wybiera taktykę na bitwę, może uczestniczyć w specjalnych misjach ze swoim oddziałem, dowódca oddziału może być niezależny w decyzjach od dowódcy armii jeśli tego chce

2. Jeden z modyfikatorów wpływających na odbudowę i powiększanie armii

@Yokaii: W teorii dopuszcza, ale jest to mało prawdopodobne.

@Mnichuy: bo mnie @Krailowskyy pociągnął za język, Senat
  • Odpowiedz
@lacuna:

dowódca oddziału może być niezależny w decyzjach od dowódcy armii jeśli tego chce

dowódca oddziału może ponieść jakieś konsekwencje za to, jeśli dowódca armii uznałby za stosowne go ukarać?
no i wgl, co mógłby dowódca armii ? możesz jakoś szerzej to opisać ?
  • Odpowiedz
Hej! Jako grupka sześciu znajomych chcielibyśmy dołączyć do krucjaty. By stworzyć calkowicie własną armię musimy jeszcze dobrać te 3 osoby jak rozumiem?

I jedno pytanie: wojownicy tworzą postać wojownika zwykłego, oddziały są całkowicie osobno?

@Pas-ze-mna-owce Łącznie powinno być Was dziesięciu, ale jeżeli nie będzie zbyt dużo armii to kogoś Wam dolosuję ;) A co do drugiego pytania to już za chwileczkę, już za momencik - postać tworzy się tak samo, dowódca /
  • Odpowiedz