Wpis z mikrobloga

#lacunafabularnie

Ten wpis poświęcony jest pytaniom, dotyczącym aktualnej rozgrywki w przygodzie w czasach Krucjat. Na pewno o czymś zapomniałam albo niedostatecznie jasno opisałam, więc nie krępujcie się pytać.
  • 262
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lacuna: Nie gralem w poprzednie odsłony, są jakieś wątki z przebiegiem bitw które mógłbym przejrzeć? Bo mam dużo pytań o dokładnej mikro-taktyce bitewnej i tego jakie możliwości manewru będę miał jako chorąży.

Ile będę miał ludzi pod komendą?
Czy rozmiar oddziału różni się zależnie od typu? Mam nadzieję że tak bo inaczej ciężka kawaleria op as fuck ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Bernan: niezbędne info masz w tym wpisie i w komentarzach lacuny pod nim. Zasadniczo to oddziały różnią się siłą, moralami, szybkością regeneracji, liczebnością i kosztem. Na razie wybieramy intuicyjnie, szczegóły mechaniki będą podane po zapisach.

• Odpowiedz
@lacuna: skoro jedna grupa ma wybory podejmować szybciej niż druga nie boisz się że będzie to jakoś nie zbalansowane jak np jedna grupa będzie patrzyła że o tylu i tylu zaplusowało do ataku to możemy mieć problem robimy odwrót albo plusują że atakują bramę boczną to cyk pod bramę boczną?
  • Odpowiedz
@Kroomka: ta jest drugą, musiałam coś poplątać
@achtunki: nie, to byłoby nieuczciwe wobec innych generałów którym zabrałbyś 5 graczy
@Anagama: gra będzie rozgrywana w systemie turowym, kształt rozgrywki zmienił się w porównaniu z pierwotnymi planami, a korzystałam ze starych notatek
  • Odpowiedz
@lacuna: Widzę, że w mojej armii nie mam żadnych pułkowników, czy da radę jeszcze takowych wyznaczyć, bo nie ukrywam, że bardzo przydatni są przydupasy.
  • Odpowiedz
@lacuna: Jeśli chodzi o armię zbiorczą zrobioną przez kilkunastu graczy to wszystko wiadomo z tego co pisałaś, ale co z oddziałami samowolnymi (jak ja)?
Tam też znajdzie się jakieś miejsce na rozwój, dyplomacje i przyszłościowa możliwość zrobienia nowej armii, czy jednak główne siły fabularne skupiłaś na dużych blobach?
  • Odpowiedz
@Onde: Tak, max 2, zapraszam do tematu z transferami, żeby byli świadomi awansów ( ͡ ͜ʖ ͡).

@Mnichuy: Jest, ale przypominam jak to było z Sardynią ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz