Wpis z mikrobloga

@polecam_poczytac_heideggera: nie jestem w liceum, tak samo jak znajomi z pracy, kazdy chodzi w tym co lubi. Krotkie spodenki, koszulki z bohaterami kreskowek/komiksow, napisami (smiesznymi lub nie) sa na porzadku dziennym. Poki nie widujemy sie z klientami nie wiem gdzie jest problem i nie wiem czemu koszulka musiala by byc koniecznie minimalistyczna. Schludna? Tak, ale jedno nie wyklucza drugiego.

@rzuf22:

kazdy chodzi w tym co lubi.

Zgadzam się. Nikomu nie narzucam tego w jaki sposób ma się ubierać. Wyraziłem swoją opinię na temat ubioru w miejscu pracy.

Poki nie widujemy sie z klientami nie wiem gdzie jest problem i nie wiem czemu koszulka musiala by byc koniecznie minimalistyczna.

Zgadzam się. Umiejętność doboru garderoby do sytuacji świadczy o człowieku.

Schludna? Tak, ale jedno nie wyklucza drugiego.

Zgadzam się.

ale tworczosc dema
@gansevudei: @Przepiorek: mało ludziom potrzeba by się zdystansowac i wywyzszyc na podstawie ubioru. Niemal całe wakacje jak nie miałem spotkań wyglądałem jak ucznia i co? Jestem lepszy? Czy nie, bo "popatrz na tego gościa w krótkich spodenkach, pewnie call center z okolicznych korpo"?

Jak będę mieć swoją firmę i klienci często będą odwiedzać biuro też wprowadzę dress code, bo jak cie widzą tak cię piszą, łatwiej jest negocjować i sprawić
@gansevudei: Nie mam problemu ze strojem. Muszę mieć tylko pełne buty i długie spodnie. Cała reszta jak mi się podoba ;)

W poprzednim oddziale mogłem po pracy #!$%@?ć w laczkach i krótkich spodenkach.
@gansevudei: mnie bardziej bawi szczycenie się/wstydzenie się/podchodzenie z "dystansem" do pracy w korporacji. No praca jak każda inna, idziesz po hajs i tyle, jakby ci przestali płacić to następnego dnia cię tam nie ma xD Albo jakby się pojawiła lepsza oferta. A ludzie dają o to #!$%@?, korpo czy własna firma czy własna piwnica, kogo to #!$%@? obchodzi. A już szczyt żenady przechodzą ludzie co na fejsika wrzucają memy "hehe jakie
Ale "casual friday" i szalone koszulki z kreskówek albo kolorowe sweterki, podkreślające raz w tygodniu luz korposzczura

@gansevudei: mnie za to śmieszy dawanie #!$%@? o to jak ktoś się ubiera xD

pracowałam w IT korpo i kiedy programista nie śmierdzi

@gansevudei: hehe no wiadomo PROGRAMISTA tłuste włosy, flanelowa koszula XDD ile Ty masz lat - 50? XD

IT to w większości firm goście wyglądający jak wyjęci ze śmietnika

@Euphor:
@Euphor: @gansevudei: Zmieniłem całkiem niedawno branże na IT i faktycznie przed przyjściem do pracy modliłem się żeby nikt nie śmierdział z mojego zespołu. Ku mojemu zdziwieniu przez rok pracy w tej firmie nigdy nie spotkałem się ze śmierdzącą osobą.
taki pogląd najczęściej mają ludzie wyglądający tak jak opisałem wyżej

@Euphor: taki pogląd ma każdy komu dobra sytuacja życiowa (nie mylić z bogactwem - po prostu taka w której czujesz się spełniony) pozwala cieszyć się życiem bez spinki o innych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

w tym czasie niedocenieni i zakompleksieni mężczyźni gorączkowo wertują blogi, na których inni mężczyźni tego samego typu nauczają jak powinien wyglądać nowoczesny, kreatywny
@polecam_poczytac_heideggera

Bo ubrania nie są nośnikami służącymi do ekspresji moich poglądów/upodobań. Moje ubrania mają być schludne i minimalistyczne.

Parafrazując avatary użytkowników nie służą do wyrażania poglądów, zainteresowań, ani funkcji dekoracyjnej, podobnie jak pseudonimy, dlatego wszystko inne niż imię, nazwisko i zdjęcie (najlepiej legitymacyjne) to błazenada i powód do zażenowania.