Aktywne Wpisy

Robię gołąbki dla faceta - tyle ile z tym roboty jprdl pierwszy i ostatni raz... #gotujzwykopem #kolacja
Oby mu smakowało
Oby mu smakowało
źródło: temp_file6254143273273872215
Pobierz
Ok to powiedz mi @Casuel co należy zrobić w przypadku kiedy idziesz ulicą z dzieckiem, i podpiega do ciebie pitbull czy inny amstaf i zaczyna szarpać dziecko? Bo ja na przykład nie wiem co mogę zrobić w takiej sytuacji. Mam do wyboru zabicie psa albo pozwolić psu na zabicie dziecka tak na prawdę. W takiej sytuacji liczą się dosłownie sekundy. Co mam robić według ciebie? Psiarze sprzeciwiają się temu, że psa

Takie przemyślenia mnie ostatnio naszły, dzisiaj studia zaczynają osoby z niżu demograficznego. Za jakieś 10-15 lat na rynek pracy pójdą dzieciaki, które właśnie uczą się programowania - już od szkoły podstawowej.
Znalazłem taki nawet ciekawy tekst o cyklach w gospodarce: http://www.michalstopka.pl/boom-na-programistow-i-informatykow/
Praca informatyka podobno jest jedną z łatwiejszych do zautomatyzowania przez AI:
Inna sprawa, że może tu być tak jak w XIX wieku, gdzie automatyzacja dała jeszcze więcej pracy.
#futurologia #przyszlosc #informatyka #programowanie #programista15k #sztucznainteligencja #gospodarka #praca
źródło: comment_quOBW8osjXCJIgRvjhl17TSu2j8YcFf9.jpg
Pobierz@Tom_Ja: na czym? xD Rozumiem, że jak już będzie taki algorytm który będzie wklepywał kod to z założenia nie będzie popełniał błędów? Albo jak zrobi jakiegoś buga to po prostu puści się jeszcze raz żeby wyklepał kod od początku bez błędów? :D
@Tom_Ja: :)
Komentarz usunięty przez autora
Prawo, czy język nie rozwija się tak szybko
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@dog_meat: Nawet programiści nie wiedzą dokąd to wszystko zmierza a tu wyjeżdża socjolog "no nie będzie pracy, elo" XD
Czy powyższy nie jest
@KolejnyWykopowyJanusz: Jest popyt na programowanie a nie jakieś tam środowisko. Zmieni się technologia i albo jej sie uczysz albo wypadasz z rynku.