Wpis z mikrobloga

Ok to powiedz mi @Casuel co należy zrobić w przypadku kiedy idziesz ulicą z dzieckiem, i podpiega do ciebie pitbull czy inny amstaf i zaczyna szarpać dziecko? Bo ja na przykład nie wiem co mogę zrobić w takiej sytuacji. Mam do wyboru zabicie psa albo pozwolić psu na zabicie dziecka tak na prawdę. W takiej sytuacji liczą się dosłownie sekundy. Co mam robić według ciebie? Psiarze sprzeciwiają się temu, że psa powinno się zabić. Może ja czegos nie rozumiem i mi to ktoś wytłumaczy.

#psiarze #psy
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Problem jest w tym, że takich psów w ogóle nie powinniśmy widywać na ulicy. Nigdy. Wtedy nie mielibyśmy takich rozterek pt. co robić w sytuacji kryzysowej.

Odpowiedz

@mir_anonim: też tak uważam. Ale psiarze są z tym okej, więc pytam co według nich powinno się robić w takich sytuacjach
  • Odpowiedz
przecież nikt tutaj nie mówi o braku reakcji tylko śmiejemy się z wykopków choroszczanskich co chcą truć psy przez monitor

Odpowiedz

@przemek-ja: ok, no ale rozumiem, że według was nie powinno się rozrzucać trutek na psy, a rozrzuca się je właśnie po to, żeby zapobiegać takim sytuacjom. To powiedz mi proszę co mam robić w takiej sytuacji bo ja na prawdę nie wiem.
  • Odpowiedz
@KRCZVSK: lol, od śladów pogryzień do śmierci dziecka to są pewnie maks ze 3s. Ktoś ma czekać z ubiciem bestii żeby sprawdzić czy wystarczy jedno ugryzienie czy dwa? Albo pozbędziesz się go jak już leci w kierunku dziecka albo sobie możesz tak naprawdę.
  • Odpowiedz
@jest_agrest-nie_ma: to jeszcze tylko dodam, ze dlatego mezczyzna zawsze idzie po lewej stronie, zeby chronic osobe po prawej przed ewentualnym niebezpieczenstwem. Czy to ulica, czy ludzie/psy mijani na drodze.
Savoir vivre jest praktyczny :)
  • Odpowiedz