Wpis z mikrobloga

@marcysia025

@powsinogaszszlaja: przy pierogach połowę mniej roboty. Gołąbki tylko te bez zawijania.


Zgadzam się i nie zgadzam. Jeżeli mam gości i chce czymś zachwycić to mięso z ryżem w liściach kapusty lub winogrona zawsze każdemu smakuje i cieszy oczy. Jak dla siebie, to zgadzam się w 100%. Próbowałem różnych wersji z krojona kapustą i smakuje bardzo dobrze. Jeżeli patrzeć na stosunek czasu poświęconego na ugotowanie i jakości samego dania
  • Odpowiedz
Etam, z pierogami podobnie.


@powsinogaszszlaja: wałkuj ciasto maszynką do makaronu, nie używaj mąki do wałkowania tylko rob to na oleju, farsz nakładaj z rękawa cukierniczego, wykrawaj na silikonowej podkładce do pieczenia i jak masz całą blachę gotową to od razu gotuj.
Sam jeden zrobiłem jakieś 700pierogow z mięsem w jeden dzień, włącznie z przygotowaniem farszu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to na luzie,
  • Odpowiedz