Wpis z mikrobloga

• 165
Dla wszystkich którzy pisali w tym roku #matura, i obrali za cel studiowanie #geodezja. Polecam zmianę kierunku puki możecie, studia nie są wcale łatwe, praca również bywa wymagająca, rynek jest przesycony inżynierami, stawki są żenująco niskie, większość studentów czeka przebranżowienie.

Tutaj jeden z przykładów, choć w kontroli a nie w wykonawstwie: https://geoforum.pl/news/25707/olsztyn-poszukiwany-inspektor-wojewodzki-w-wigik z #olsztyn

Przeczytajcie wymagania, a potem proponowaną pensję, chyba nie muszę tłumaczyć że bez większych wymagań w markecie spożywczym zarobicie więcej... #ostrzegam #przestrzegam #studia #studbaza #zalesie #rekrutacja
BJXSTR - Dla wszystkich którzy pisali w tym roku #matura, i obrali za cel studiowanie...

źródło: comment_n7ZyQBP0vwhFsQlrxpQSd4bZTPcgZ6WK.jpg

Pobierz
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BJXSTR: Zapomniałeś jeszcze dopisać:

Brzuchaci Janusze ze swoimi firemkami co zatrudniają Cię na staż a resztę dopłacają pod stołem i nie chcą podbijać książeczki praktyk bo będziesz im robić konkurencję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ikp jeden przypadek na milion :) wszyscy moi znajomi są w innym zawodzie albo robią za 2k

@owsikalfred 2.5-3 w delegacji! Nie ma to jak siedzieć w hotelu, baraku 300 km od domu i zarabiać takie pieniądze

@Papierosek_po_samobojstwie kilka razy nawet ktoś do mnie z łapami wyskakiwał bo droga miała być gdzie indziej, projektant ich oszukał bądź granicą jest gdzie indziej, bo dziad tak oral

@rith cała prawda,
  • Odpowiedz
@BJXSTR: 100% racja.
Stawki w geodezji to jest śmiech. Jest spora nadpodaż geodetów bo jeszcze jakiś czas temu zespół geodezyjny to były 3 osoby, potem dwie a teraz wystarczy jedna osoba.
  • Odpowiedz
@Papierosek_po_samobojstwie

Ja ostatnio jak mnie ludzie pytają "Panie co to będzie?" mam dwie odpowiedzi, biedronka albo obóz dla Czeczenów :)

Co do samego zawodu,.to jak poprzednicy- bardzo dużo ludzi się zwalnia. Ode mnie że sporej jak na tą branże firmy (ca.40 osób) w ostatnich 2-3 latach jakieś 10 osób spierdzielilo do IT, kilka innych całkiem zmieniło branże.
  • Odpowiedz
@BJXSTR: to samo ogłoszenie o naborze wrzucał tutaj ktoś z 3/4 miesiące temu, pamiętam, bo je skomentowałem "2250 brutto xDDDDD" ( ͡º ͜ʖ͡º) Widzę, że dalej nikt się nie połasił ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@BJXSTR szkoda że 9 lat temu tego nie napisałeś ( ͡° ʖ̯ ͡°), zgadzam się w 100%. Jedyne gdzie można godnie zrobić jak na ten zawód to budowy z delegacjami z tym że też nie we wszystkich firmach i co to za życie jak rodzine widujesz 1 dzień w tygodniu a na budowie traktuja cię jak dziwke na telefon.
  • Odpowiedz
@ikp to wiadomo że dobrze zarabia. Musi mieć albo kogoś do podbijania mapek, to raz
A dwa sprzęt kosztuje tyle, by zacząć od zera musi wywalić że 100k plnow
Więc albo ma rodzinną firmę, albo miała w CH kasy na start
  • Odpowiedz
Chciałem napisać, że nie do końca ufałbym komuś kto zarzeka się, że profil cieżki, a sam pisze "puki", ale nawet najbardziej plusowany dotychczas komentarz to jakiś analfabetyzm, więc może taka specyfika kierunku xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Rzuku nie napisałem że ciężki, tylko że nie taki łatwy, poza tym wykładów z ortografii nie było, a błąd popełniłem, mea culpa. Taki zawód geodety, że ciągle ma do czynienia z błędami...
  • Odpowiedz
@BJXSTR: W budowlance jest chyba jeszcze gorzej. Nikt normalny w tej branży nie siedzi. Widze to po znajomych, kto kuma minimalnie więcej niż inni to odrazu przebranżawia się do IT ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz