Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kasahara: po ośmiu, czy dziesięciu godzinach klikania w komputr trzeba sie porządnie zmęczyć, bo inaczej człowiek ocipieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kasahara: Bardzo mądrze napisane od siebie dodałbym dwie sprawy:

1. Te wszystkie internetowe przemiany, niesamowite naturalne metamorfozy w okresie kilku miesięcy czy roku to ściema. Pokute dupska + magia zdjęć (manipulacja światłem, pompa itd)

2. Lat zaniedbań i braku aktywności fizycznej, nie da się nadrobić w krótkim okresie czasu. Jeżeli siedziałeś np lat 20 na dupie i stroniłeś od jakiejkolwiek aktywności, a chipsy zapijałeś colą, to musisz zdać sobie sprawę
  • Odpowiedz
2. Lat zaniedbań i braku aktywności fizycznej, nie da się nadrobić w krótkim okresie czasu. Jeżeli siedziałeś np lat 20 na dupie i stroniłeś od jakiejkolwiek aktywności, a chipsy zapijałeś colą, to musisz zdać sobie sprawę że poświęcając nawet wiele miesięcy na ciężkie treningi i dietę pełną wyrzeczeń nie zamineisz się nagle w adonisa, albo nie będziesz silny jak herkules.

@IntruderXXL:

To ważne, bo ludzie nie rozumieją, ze inaczej go
  • Odpowiedz
@Kasahara: już dawno chciałem zacząć coś ze sobą robić jeszcze w szkole. Do sprawy chciałem podejść bardzo profesjonalnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)Szukałem informacji i trafiłem na forum sfd czy kfd już nie pamiętam ( ͡° ͜ʖ ͡°) a tam natłok informacji zakaz jedzenia chleba biały ryż na masie brązowy na redukcji itp. Jedyna myśl jaka miałem to ja p------e ale to jest
  • Odpowiedz
natłok informacji

@Farfoo11:

To też jest problem. Czasem mam takie zapytania od ludzi, gdzie sam nigdy nawet bym nie wpadł, że można się w takie szczegóły wgłębiać. Brak podstaw zrealizowanych, a pytania czy zjeść 17 minut czy lepiej 27 po treningu.
  • Odpowiedz
@Kasahara:
1. Dlatego ważne jest to co chcesz osiągnąć i do tego dążysz. I cieszysz się z tego co zyskujesz. Tutaj IMO lepiej być grubym niż chudym, bo efekty są lepiej widoczne.
2. Rozliczanie kalorii w tygodniu i problem z głowy.
3. Patrz punkt 1.
4. Sam po sobie te zmiany widzisz. Kwestia tego czy robisz to dla siebie czy dla innych.
5. Robisz to
  • Odpowiedz
@Kasahara:
Dla mnie siłownia, to nie jest tylko siłownia. To cały pakiet, zdrowa micha, trening, regeneracja/sen.
Wiedza jaką sie nabywa. Na temat odżywiania i suplementacji, treningu. Makro, mikro, różnego rodzaje wspomagacze.
Prowadząc się zdrowo i ćwicząc czujesz się lepiej, psychicznie i fizycznie. Jesteś zdrowszy zwyczajnie, silniejszy, pewniejszy siebie. Twoje kosci są gęstsze, twoja postawa wyprostowana, nie masz przewlekłyk problemów, prawie nie chorujesz, nie łapiesz wirusów.
W moim przypadku to też
  • Odpowiedz
@Kasahara ooo tak, najgorsze jest trzymanie muchy mając zwykle życie zwykłego zjadacza chleba. Al to imieniny babci, a to majówka, a to weekendowy grill, a to wesela jakieś
  • Odpowiedz
@Kasahara: Trzeba na to wszystko naprawdę parę dobrych lat. Nauka ćwiczeń, co jeść, jaki typ treningu najlepiej działa na nas itp. Sam zaczynałem od pustej sztangi na siad xD przy 183 cm i 67 kg, a teraz za 2 miechy 200 kg wleci. Nie porównywać się do innych i cieszyć z mały rzeczy, mniejsza zadyszka pod koniec serii, trochę większa dynamika, budzisz się mniej obolały i inne pierdoły. Grunt to
  • Odpowiedz