Wpis z mikrobloga

A czy zmiana tytułu powoduje usunięcie znaleziska z obserwowanych.

@mrbarry: Nie powinna, to byłoby dziwne gdyby powodowała. Ale podrzucę temat do zbadania.
  • Odpowiedz
@a__s: Czy administracja zamierza się odnieść do meritum tego znaleziska? 38t2 nie nadaje się na moderatora, jest niekonsekwentny, podejmuje złe decyzje i działa na szkodę tego serwisu.
  • Odpowiedz
tymczasem ten post jest w 100% ok

@zakola: Rozumiem, że zdjęcie może burzyć Twoje poczucie estetyki, ale jeśli zaczniemy bawić się w usuwanie takich zdjęć, bo Tobie się ono nie podoba, to równocześnie będziemy musieli usuwać wszelkie podobne zdjęcia kobiet. O to Ci chodzi? Zaznaczę jedynie, że osoba znajdująca się na zdjęciu nie zgłosiła się do nas, a jakiekolwiek dane nie zostały tu upublicznione. Nie mamy nawet pewności, że opisana
  • Odpowiedz
Capslocki, błędy ortograficzne, wulgaryzmy - jeśli coś z tego zostanie zgłoszone, moderatorzy również poprawiają.

@a__s: no to ciekawe, bo jak ostatnim razem usunięto mój wpis z racji kilku przekleństw, to po moim pytaniu, czy nie mogli po prostu wyedytować tych słów, otrzymałem informację od moderacji, że nie mogą poprawiać. No a później przykładnie mnie olano.
Kiedyś sądziłem, że te wrzuty na moderację są przesadzone. Jak widać, myliłem się.
  • Odpowiedz
@a__s: nie zdjęcie, to mnie nie rusza, tylko zachowanie OPa. Jakieś szantażowanie ludzi, wyśmiewanie ich, szykanowanie. Nawet jak to tylko zarzutka to cholernie źle wygląda.
  • Odpowiedz
po moim pytaniu, czy nie mogli po prostu wyedytować tych słów, otrzymałem informację od moderacji, że nie mogą poprawiać

@metalowy_pasterz: I prawidłowo Ci odpisano. Moderatorzy nie mogą ingerować w treść komentarzy oraz w treść wpisów i komentarzy do wpisów. Albo coś narusza regulamin i jest usuwane albo nie narusza regulaminu i moderator tego nie rusza. Ze znaleziskami sprawa jest nieco inna - tu akceptujemy zgłoszenia dotyczące tytułu lub opisu znaleziska,
  • Odpowiedz
Nawet jak to tylko zarzutka to cholernie źle wygląda.

@zakola: Rozumiem, ale jednak moderacja nie może kierować się zasadą "źle wygląda". Inaczej musieliby usunąć z serwisu większość treści ;-) W moderacji ciężko jest znaleźć złoty środek, tu zawsze ktoś będzie niezadowolony, bo zgłaszający zawsze uważa, że ma rację, a osoba, której treść usunięto, że usunięcie było bezpodstawne. Trudno pogodzić te dwa stanowiska. W Twoim przypadku moderator odrzucił zgłoszenie - więc
  • Odpowiedz
@a__s: Pani Kierownik, czy nie można, tak po prostu, tak po ludzku tego moda wypieprzyć z pracy? Przecież robi on strasznie zły PR Wykopowi, w swoich działaniach nie kieruję się obiektywizmem, lecz swoimi poglądami. Nie ma ani jednego użytkownika, który dobrze by się o nim wypowiadał. Po co to komu?
  • Odpowiedz