@LeoXIV: a to jakieś szmacioki pewnie. Ja mam kilka sprawdzonych (modeli) skarpet, które super leżą na nodze, wygodne i nie uciskają (champion, new balance) jedne 45zł za 3pack a drugie 99zł za 3pack. Ale wiadomo, że czasem można trafić jakieś dobre jakościowo skiety, w dużo niższej cenie.
@LeoXIV: rozumiem. To są skarpety trekingowe, lub np. na biwak, pod namiot, podróże itd. Wełna merino ma bardzo dobre właściwości i dlatego jest taka droga. ¯\(ツ)/¯
@freddd ja kupiłem jakieś za 40 złotych, wiadomo, że nie ma tam 80% merino ale to i tak nie ma sensu bo takie skarpetki zaraz by się rozpadły. Muszą być wzmacniane poliamidem i innymi tworzywami, szczególnie na piętach
@freddd: Osobiście używam skarpet i koszulki z wełny merino już od jakiegoś czasu i ogólnie uważam, że warto.
Koszulka zdecydowanie się sprawdza. Schnie dużo szybciej niż zwykła, zapach nie przenosi się tak bardzo. Po zdjęciu plecaka już po kilku minutach pot praktycznie znika.
Skarpety są ogólnie okej, ale mam mieszane uczucia. Na początku mam wrażenie, że trochę się zsuwają - pewnie dlatego, że są to palce, a nie tradycyjna skarpeta - ale
@freddd: raz kupiłem sobie takie skarpety z merino w decathlonie za ok 180zł, do tego były jeszcze przeszyte nićmi z jonami srebra. Postanowiłem je przetestować i kurdę, były nie do zajechania. 3 miesiące w nich chodziłem bez prania i ciągle pachniały jak nówki xD Chodziłem w nich wszędzie, z krótkimi przerwami, aż po roku mi się przetarły na pięcie ( ͡°ʖ̯͡°) Ogólnie to polecam,
@freddd: Za tą cenę to chyba p------o kogoś xD Do czego potrzebujesz tych skarpet? Jezeli po prostu jesteś zmarzluchem to kip sobie bawełniane z domieszką albo po prostu wełniane. Marino jest fajne na outdoor bo są ciepłe a jie tak grube jak wełniaki. No i spokojnie kupisz za parę dyszek xD
Startujemy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Ciekawi mnie jak się spisują i czy warte swojej ceny?
źródło: 1000040972
PobierzAle za 185 (184.99) to statystynczie ludzie mają z 60 par skarpet.
20 x 1 (paczka 3 pary) x 9 zł
tylko takie przemyslenie mnie naszło (a propos wczesniejszego wpisu)
Koszulka zdecydowanie się sprawdza. Schnie dużo szybciej niż zwykła, zapach nie przenosi się tak bardzo. Po zdjęciu plecaka już po kilku minutach pot praktycznie znika.
Skarpety są ogólnie okej, ale mam mieszane uczucia. Na początku mam wrażenie, że trochę się zsuwają - pewnie dlatego, że są to palce, a nie tradycyjna skarpeta - ale