Wpis z mikrobloga

Wszystko poniżej well done jest niejadalne. Cóż, nie jadam jakiś wykwintnych fileminią od Amaro, co to pewnie bardziej jak medium-well jest grzechem wysmażyć.
  • Odpowiedz
Zdecydowanie ostatnie czyli "what have you done?".
Odpowiedź na to pytanie brzmi "co zrobiłem?" - "ZAJEBIŚCIE WYSMAŻONEGO STEJKA".
  • Odpowiedz
Jest ekstremalnie trudno trafić na kuchnię która ma odpowiednie mięso i potrafi zrobić steka bleu do rare, dlatego niemal nigdy nie próbuję - zbyt wiele razy się sparzyłem i to w rzekomo topowych knajpach w Krakowie :( Natomiast jak się już się przypadkiem trafi, to jest to przyjemność którą się długo pamięta :)
  • Odpowiedz
@soadfan: 2 razy jadłem w życiu steki, raz medium rare raz medium, w polsce raczej nie jest to bardzo popularne danie. Ale z chęcią bym jadł częściej jakby było gdzie, szczególnie takiego rare czy nawet bleau bo wygląda cudownie
  • Odpowiedz