Aktywne Wpisy
askey +209
Zostalem okradziony metoda na blika - ktos wlamal sie na konto czlonka rodziny i poprosil o kod. Sytuacja, ktorych bylo setki, wiec nie wzbudzila zadnych podejrzen. Moja glupota, moja strata.
Ale co o--------a policja to ja nawet nie xD
1. Zadzwonilem do banku - pytam czy jest mozliwosc zatrzymania/anulowania transakcji bo to kradziez.
- Oo prosze pana, jakie anulowanie, blik to platnosc natychmiastowa, nie ma takiej opcji
- To prosze mi podac jakies id tej transakcji
Ale co o--------a policja to ja nawet nie xD
1. Zadzwonilem do banku - pytam czy jest mozliwosc zatrzymania/anulowania transakcji bo to kradziez.
- Oo prosze pana, jakie anulowanie, blik to platnosc natychmiastowa, nie ma takiej opcji
- To prosze mi podac jakies id tej transakcji

mam_spanko +268
źródło: 1000087794
Pobierz

Taka rozkminka, jak sobie wyobrażacie siebie w wieku +45 lat?
Nie każdy z programistów zostnie managerem czy otworzy własny biznes, część z nich będzie skazana na klepanie kodu całe życie, ale czy tak się da?
Widzieliście programiste +50?
Już po 30-35 roku życia efektywność nauki spada, nie chce się, móżg nie działa jak u 20 latka, przyjdą młodzi, sprawniejsi umysłowo i was mogą zastąpić
Myśleliście już o swojej przyszłości?
Zapraszam do dyskusji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam 38 i jestem programistą, można zadawać pytania xD
Młodzi może i mają bardziej chłonny umysł (podkreślam może) ale brak im doświadczenie. Co z tego, że poznają po kilka nowych frameworków / bibliotek / etc. miesięcznie, jak i tak porządnie i czysto nie potrafią napisać aplikacji nawet
źródło: comment_Baje6zQDcmuvXQ5uXvgwKXT9mNi7bvrc.jpg
Pobierz@Crisu: no nie każdy jest programistą xD
@szpongiel: widocznie reszta potrafi zrozumieć analogię xD
Pisze sterowniki w C do linuxa. Nie widzę w tym nic dziwnego. Ja też nie zamierzam przewalać exceli i słupków. Lubię programować i chcę to robić.
Zestaw "jest/będzie normą" z OPowym wpisem w tonie "nie wyobrażam sobie tego".
Tak przy okazji, większa szansa, że wszystkich nas zastąpi AI niż, że żółtodzioby wyprą doświadczonych fachowców.
@NiebotycznyWojciech: 50+ na własne oczy nie widziałem(hehe Cobol), ale na kucbazie znajdzie się kilku doktorków w zakresie 45-50, którzy lubią sobie majsterkować czy programować ( ͡° ͜ʖ ͡°)Co prawda, nie są to "zawodowi programiści"(jeden z nich jest takim prawie-programistą, lecz szczegółów nie znam), ale kodują.
Also: Bill Gates ma 62, chyba wciąż koduje :P z takich pewniaków to Linus Torvalds i John Carmack
Wracałem na stopa z niemczech i złapałem w Dreźnie dziadka koło 60tki xD
@PanWitold: skucha bo samochody elektryczne są nawet starsze od spalinowych, po za tym jak myślisz jak jeździł łazik na Księżycu w '69? Na pedały czy wzieli tlen z ziemi?