Wpis z mikrobloga

I jak tu w ogóle myśleć o przyszłości zarabiając takie pieniądze? Własna rodzina? Żeby klepać biedę? W mojej miejscowości płacą netto 2 tys. Tymczasem wynajem kawalerki z opłatami to MINIMUM 1100 zł, a oferty za 1400 zł nie są rzadkością. Jedzenie oraz chemię do domu kupisz i zostaje może z 300 zł. Weź teraz kup za to ciuchy, idź do lekarza, podróżuj... za dużo by umrzeć, za mało by żyć.
  • Odpowiedz
@MalcolmInTheMiddle: @wojna: 4/5 Polaków zarabia w okolicach minimalnej do 2,5k także @Finesta: nie jesteś sam. http://www.bankier.pl/wiadomosc/4-5-Polakow-zarabia-mniej-niz-3549-zl-netto-7228674.html
ogolnie wykopowe 15k/mc zarabia tylko kilkadziesiąt tysiecy ludzi z 8mln ankietowanych wg bankier.pl czyli w całej Polsce mozna przyjac, ze 15k zarabia okolo 100 tys ludzi (na ok 38mln kraj), wielu sie to wydaje nieprawdopodbne, ale tak jest. Do tego powyzej 3,5k zarabia tylko 19,5 % ludności, a już 7k
  • Odpowiedz
Z 2giej strony ( ͡° ͜ʖ ͡°) zarabiajać naszą najnizszą krajowa podobno znajdujemy się w 3% najbogatszych ludzi na planecie (ʘʘ), także świat jest dosyć niesprawiedliwy, 97% ludzi zyje w biedzie.
  • Odpowiedz
Wybrałem elektronikę zamiast elektryki czy elektromechaniki i to był błąd, ale największym było z zrezygnowanie z tego co lubiłem, czyli z IT.

@Finesta: Jak elektronika mogła być błędem? Pracujesz w zawodzie? Chyba coś bajdurzysz. Ja pracuję w elektronice i nie mogę narzekać ani na zarobki, ani na atmosferę, ani na zupełnie nic.

We wcześniejszej firmie było gorzej i finansowo i z atmosferą, ale zmiana firmy to 1 dzień szukania i
  • Odpowiedz
Proponuje się przebranżowić na programistę o ile was to nie przeraża. Serio :) ! Wcześniej byłem handlowcem w sieciówce z komputerami, gdzie zarabiałem pomiędzy 1,6k-3,5k. W tym czasie zacząłem się uczyć programowania na iOS i po 6 miesiącach rzuciłem prace i poszedłem jako junior programista na coś pokroju staż(za lepszy hajs niż poprzednio) Minęły dwa lata i jestem aktualnie na poziomie zarobków 4,4-7,k a z biegiem czasu będzie pewnie tylko lepiej.
b.....9 - Proponuje się przebranżowić na programistę o ile was to nie przeraża. Serio...

źródło: comment_Rp4cGsJGvs4JVaOUOtoC6pKV8OOVOKzK.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@variss mnie jedzenie na dwie osoby kosztuje w granicach 1000zl miesiecznie, bez szalenstw. Nie jadamy slodyczy, nie kupujemy coli, ani przekasek typu czipsy, z wyplaty nic nie zostaje.
  • Odpowiedz