Wpis z mikrobloga

życie na Warmii 2017

@Finesta: życie w Lublinie 2017 :) 5 lat stażu, 2 'awanse stanowiskowe', stanowisko: specjalista inżynieryjno-techniczny na uczelni (mam nadzieję, że to ostatni mój rok tutaj)
  • Odpowiedz
Wspaniały kraj, skończyłem tecnhikum inf, potem rzuciłem studia informatyczne pierwsza praca ? Sprzątanie w Katowicach po drogach i osiedlach, póxniej PO ZNAJOMOŚCI sprzątanie w Brembo czytaj łopatą ładowałem pył na taczke... 1600zł/miesiąc podziękowalem dopiero później udalo się na kolej wkręcić ale i tak szału nie ma 2100 netto ;/
Nie dziwie się że Polacy lecą do UK :D
  • Odpowiedz
@brzoza0989: Dodaj jeszcze, że kwoty z przelewów zawierają VAT (ok 20%), który musisz zapłacić US. I ZUS - ok 1100zł/m-c. Niemniej jednak kwoty i tak wyglądają jak na polskie warunki porządnie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@BoaKusiciel Nie pracuję w zawodzie, nie lubię tego kierunku, mimo że zdałem wszystkie egzaminy jako jedna z 4 na 20 osób w mojej klasie.
@pomaranczowy_anon Nie
@Nidor Dlatego mam zamiar wyjechać, poszukać pracy w swoim zawodzie + pójść na kurs grafiki komputerowej
  • Odpowiedz
@ReFree spoko, poszukam wpisów.
Chodzi mi o "próg wejścia" - wyjadę sobie od tak, a później może ktoś znajdzie mnie w bryle lodu. Albo i nie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
straszne sa te kwoty. jeden j---e za 1500, drugi w klimatyzowanym biurze ma kilkadziesiat tysiecy zlotych. xDDD jak ja k------o nienawidze tego swiata. kiedy w koncu jebnie ten yellowstone albo meteoryt ja sie pytam. gardze tym wszystkim
  • Odpowiedz