Aktywne Wpisy

NarciarzFarciarz +164
Czas na ostatni wpis z mojej serii #emigracja w #kanada
POWRÓT DO POLSKI PO DWÓCH LATACH W KANADZIE
Wyjeżdżając do Kanady mieliśmy plan zostać tam na stałe lub w najgorszym wypadku- przepracować 5 lat i wrócić do Polski z wielkimi oszczędnościami. Wytrzymaliśmy prawie dwa lata. Kanada nas zmieliła i wypluła.
WPIS
POWRÓT DO POLSKI PO DWÓCH LATACH W KANADZIE
Wyjeżdżając do Kanady mieliśmy plan zostać tam na stałe lub w najgorszym wypadku- przepracować 5 lat i wrócić do Polski z wielkimi oszczędnościami. Wytrzymaliśmy prawie dwa lata. Kanada nas zmieliła i wypluła.
WPIS
źródło: 20250713_192451
Pobierz
Cztero0404 +152
Nie, to nie prawda. Chińska maszyna marketingowa/propaganda wcale nie wjechała na grubo do polski, pan chińczyk wcale nie kręci korbą płacąc za reklamę chińskich aut wszyscy się pozytywnie o nich wypowiadają dla tego, że są takie dobre ( ͡° ͜ʖ ͡°) #samochody #motoryzacja #polska #europa #gospodarka
źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-09-14_193448_www.youtube.com
Pobierz

Wszystkie aplikacje, i darmowe i płatne, zarówno gry jak i programy użytkowe, gromadzą statystyki. Bardzo często korzystają do tego celu z bezpłatnych lub niewiele płatnych systemów agregacji danych. Tamci z kolei sprzedają zgromadzone dane innym podmiotom.
Czyli w praktyce wygląda to tak: twórca aplikacji chce znać profil swoich użytkowników, jak się
Komentarz usunięty przez autora
Biegając po mieście nie korzystam z gps ani wifi, jedynie sieć (lte gdzie się da), czasem transfer danych z nudów żeby poklikać w wypok, a czasem jestem zaskoczony jak dokładnie mam później zaserwowaną trasę z danego dnia.
Szok i niedowierzanie.
@coffeeandcigaretes: Nah, te dane są z czapy. Powinno być jakieś 80% :)
No chyba, że chodzi o te które starają się o potomka w bieżącym roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dołóż do tego tonę darmowych aplikacji jakich się na codzień używa i masz pełen profil danego użytkownika
Np
Używa endomondo - zainteresowany sportem
Używa yanosika - jeździ samochodem
Używa jakdojade -
Sam to zrobiłeś... Większość takich informacji zbierana jest niestety legalnie. Firmy chcą znać profil swoich klientów (obecnych oraz przyszłych) i mocno inwestują w badanie UX. Teraz wszyscy wiedzą wszystko o wszystkich (dziękujemy internecie! dziękujemy aplikacje mobilne!). Sam pracuję w branży IT i uwierz mi - jeśli ktoś ma w służbowym lapku kamerkę to jest zaklejona.
Btw: Dopiero wybudzili Cię z hibernacji? Pssst.. uważaj na