Wpis z mikrobloga

• 2017
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 216
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@humpf: Musisz być serio z gimbazjum. Jak się musisz koniecznie przeciwko mame i tate buntować, to rób to w domu, normalni ludzie z ulicy mają w------e, czy ty dajesz i jakie ty masz w związku z tym przemyślenia. Nikt nikomu nic nie każe i nikt nikogo nie rozlicza.
  • Odpowiedz
@nie_jem_grzybow: Ja sie dokładam na WOŚP. Ale widzę s----------e wokół tej fundacji. Nie powinni budować swojej narracji na zasadzie ze ludzie umierają jak nie wrzucisz na WOŚP. Dużo kasy płacimy na służbę zdrowia. Jeżeli ona działa "jakoś" jedynie ze względu na WOŚP to mam ochotę wywalić zarząd i zrobić reformę NFZ. A nie dokładać gratis raz na rok na coś na co płace co miesiąc i powinno dobrze funkcjonować.
  • Odpowiedz
@wjtk123: szersza skala zjawiska i znajomość realiów finansowego planowania. Mocne słowa jak na osobę, która nie ma pojęcia o budżecie NFZ i jego wydatkach. No ale w tej kwestii wyręczył mnie już Pan @rzep więc nie muszę tracić czasu na szczegółowe przedstawianie ci budżetów z poprzednich lat. Poza tym byłoby to i tak bezsensu, bo jesteś jednym z tych rozmówców który nawet jak już będzie wiedział, że nie ma
  • Odpowiedz
@nie_jem_grzybow: A pokazywanie niedoinformowanych matek w mediach które twierdzą wprost ze gdyby nie inkubatory bądź inny sprzęt to ich dziecko prawdopodobnie by zmarło to co ? Nawet jeżeli to jest prawda to w pierwszej kolejności NFZ do w-----------a.
  • Odpowiedz
A pokazywanie niedoinformowanych matek w mediach które twierdzą wprost ze gdyby nie inkubatory bądź inny sprzęt to ich dziecko prawdopodobnie by zmarło to co ? Nawet jeżeli to jest prawda to w pierwszej kolejności NFZ do w-----------a.

@Furiat: Ale NFZ nie kupuje inkubatorów. I nawet jeśli chcesz "w---------ć NFZ" to na razie w----------e nie jest, więc warto jednak pomagać ludziom, którzy są na niego skazani.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@SweterWPaski: innym przykładem jest przypadek pani wojewody z woj. Świętokrzyskiego. Podjęła decyzję, że nie będzie brać udziału w tej akcji i błyskawicznie rozmaite media zaczęły jej to publicznie wytykać. Po prostu nie zostawia się pola na dyskusję, nie wspierasz to masz się wstydzić! Według mnie takie podejście to zwyczajny brak szacunku. A jeśli chodzi o ludzi przeciwnych wośp jako takiej: mają prawo do własnego zdania i należy to uszanować. Można
  • Odpowiedz