Wpis z mikrobloga

• 2017
Jest ledwie po ósmej, a już Mirko mi podniosło ciśnienie. #!$%@? mnie to, że z dawania kasy na #wosp robi się obowiązek i ocenia się innych przez pryzmat tego czy dali do puszki czy nie. Jakoś jest mnóstwo innych akcji charytatywnych ale tylko wokół tej jednej kręci się ta karuzela #!$%@?. I jeszcze te rakowe obrazki o tym że jak nie wrzuciłeś to podpisz deklarację że nie chcesz być leczony kupionym przez nich sprzętem. Jasne, to ja się dorzucę. Jak nie płaciłeś na fundację zajmującą się hospicjami, to zdychaj bez opieki! Jak nie płaciłeś na fundację brata Alberta, a na skutek nieprzewidzianego zrządzenia losu stracisz wszystko, to nie przychodź po zupę! Jak nie wysłałeś smsa fundacji Polsat, a twoje dziecko wymaga rehabilitacji na którą cię nie stać, to nie waż się zwrócić do nich po pomoc! A jak nie płaciłeś na domy dziecka i umrzesz, to niech twoje dziecko żyje na ulicy! I w ogóle płać na wszystkie akcje i zbiórki, bo jak nie zapłacisz a później skorzystasz to będzie czekać na ciebie miejsce w piekle między Hitlerem i Kim Jong Ilem. Ludzie, do cholery jasnej, będę chciał to dam, nie będę chciał to nie dam, ja wam do portfela nie zaglądam, wasze pieniądze, macie prawo robić z nimi co chcecie i nikomu nic do tego. Jest wiele szczytnych celów wartych wsparcia, wośp nie jest jedyny. Każdy pomaga jak chce. A jak nie chce, to ma do tego pełne prawo, bo wrzucanie do puszek Owsiaka nie jest niczym obowiązkiem! Zrozumcie to wreszcie! Chcecie zachęcić ludzi którzy nie dają? To zachęcajcie! A nie róbcie z nich obywateli drugiej kategorii, bo o ile wcześniej mogli się wahać, to teraz na pewno nie dadzą pieniędzy bo ich #!$%@?ście, a naklejka w kształcie serca będzie im się kojarzyć z bandą narcystycznych krzykaczy zamiast ze szczytnym celem. Tyle z mojej strony, polecam i pozdrawiam.
#oswiadczenie #owsiak #podludzie #bekazpodludzi #przemysleniazdupy
  • 216
  • Odpowiedz
@wiktorek_pl: Dalej gówno rozumiesz z mojej wypowiedzi. Z jednej strony rzucacie tekstami ,,nie dawałeś to się nie lecz", a z drugiej nie rozumiecie, że jako że jest sprzęt z wośp to nie zostanie kupiony z budżetu - chociaż by mógł prędzej czy później.

Kolejną odpowiedź w stylu "iksde co ty nie powiesz, mam nadzieję, że masz mniej niż 18 lat" możesz sobie darować, bo to za niski poziom żebym tracił
  • Odpowiedz
Serio wam cisnienie podnosi jakis jelen wypowiadajacy sie na wykopie? W dodatku te akcje zebyscie ze sprzetu nie korzystali jak nie popieracie. Panowie wam filtr antyidiotowy wysiadl?

@PurpleHaze: bo jednak to się z każdym rokiem nakręca coraz bardziej, takich idiotów przybywa. Zauważ, że jakoś nikt nie pruje tutaj dupska o to, że Caritasowi nie dasz. #!$%@? wymuszaną charytatywność ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@wjtk123: Budżet już się nie domyka, a ty uważasz ze od 25 lat powinniśmy czekać aż się władza zlituje i kupi sprzęt? Nie powstałaby taka inicjatywa gdyby rząd zapewniał nowoczesny sprzęt. Gdyby nie WOŚP to pełno ludzi dzisiaj by nie żyło bo sprzętu za mało lub/i przestarzały. Nasi rządzący są nadal mentalnie w PRLu po co wymieniać na coś nowego i innowacyjnego skoro stare działa. Lepiej dać 500+.
  • Odpowiedz
@wjtk123: A na 500+ w 2016 ponad 17miliardów. Przejdz się po szpitalu i zobacz ile sprzętów ma naklejkę WOŚP, a ile nie ma i wyobraź sobie ile osób by nie otrzymało pomocy jakby te drugie zabrać.
  • Odpowiedz
Z jednej strony rzucacie tekstami ,,nie dawałeś to się nie lecz",

@wjtk123: Pokaż gdzie taki tekst padł z mojej klawiatury.

a z drugiej nie rozumiecie, że jako że jest sprzęt z wośp to nie zostanie kupiony z budżetu - chociaż by mógł prędzej czy później.

@wjtk123: Ty nie rozumiesz podstaw funkcjonowania służby zdrowia w Polsce i jak gigantyczne braki sprzętowe mamy. Ale skoro jesteś tak bardzo odrealniony to
  • Odpowiedz
@Meeeedea: idioto, nigdzie nie użyłem dużego kwantyfikatora, wiesz co to jest? Nigdzie nie napisałem ,dla kazdego, wszyscy.
Spacjalna wersja dla ciebie tumanie: pisowskie szambo z wykopu.
Wniosek dla ciebie: sa ludzie na wykopie ktorzy nie sa za pisem
  • Odpowiedz
@humpf: Komentarze pod twoim wpisem idealnie pokazują, że nie dawanie na WOŚP a małego tego KRYTYKOWANIE (o Boże, KRYTYKOWANIE) formy jaką sympatycy WOŚPu przyjmują by zdyskredytować krytyków, czy tych co nie sympatyzują z Jerzym Owsiakiem jest w Polsce, czynem moralnie zabronionym. Bo jak to tak? Nie dajesz na WOŚP to weź się nie odzywaj. Co z tego że od rana wszystkie media #!$%@?ą o WOŚPie. Jak można nie czuć się
  • Odpowiedz
@MamaIKillTheMan @wiktorek_pl Nic nie poradzę, że nie rozumiecie faktu, iż przy ustanawianiu budżetu brane jest pod uwagę co kupi WOŚP. Przy skali naszych wydatków wynoszących kilkadziesiąt miliardów złotych rocznie, w tym 5 miliardów złotych na sprzęt, pieniądze z WOŚP są marginalne, a odpowiednie, POTRZEBNE zakupy są kwestią przedefiniowania priorytetów. Nikt nie kwestionuje, że są braki, ale nie próbujecie wywierać wrażenia, że albo WOŚP albo nic.

Tymczasem zamiast zapobiegać marnotrawieniu miliardów
  • Odpowiedz
@Shisan: Dzięki, ale to nie do końca oddaje skalę, bo z budżetu NFZ płacone są pensje, utrzymywane budynki, kupowane leki, dofianansowani lekarze itd. Wydatki na sprzęt to około 5-6 miliardów złotych, czyli i tak jest to gigantyczna kwota.
  • Odpowiedz
@Meeeedea: yyyyy? jesteś debilem, nie wiesz do czego służy przecinek.
Na wypoku, internecie pisowskie szambo obrzuca błotem dających, z kolei ci którzy dają obrzucają niedających, przecież na wypoku mamy mieszankę takich i takich. Kurr, wdałem się w dyskusję z jakimś gimbusem który czytać nie potrafi.
  • Odpowiedz
Nic nie poradzę, że nie rozumiecie faktu, iż przy ustanawianiu budżetu brane jest pod uwagę co kupi WOŚP. Przy skali naszych wydatków wynoszących kilkadziesiąt miliardów złotych rocznie, w tym 5 miliardów złotych na sprzęt, pieniądze z WOŚP są marginalne, a odpowiednie, POTRZEBNE zakupy są kwestią przedefiniowania priorytetów. Nikt nie kwestionuje, że są braki, ale nie próbujecie wywierać wrażenia, że albo WOŚP albo nic.

@wjtk123: Dalej swoje, ja #!$%@? XDD
  • Odpowiedz