@Pablo_Escobar: :D następny podzielający urojenia autora? jak się czujesz w oblężonej twierdzy, w której społeczeństwo zmusza cię do wydawania kieszonkowego (zapewne) na owsiaka?
@nie_jem_grzybow: ale ja zupełnie nie o tym, ale o Twoim "dalej nie czytam.." to jest s----------e, żeby "dalej nie czytać" i nie marnować swojego 'cennego" czasu i wyskrobać komenatrz typu "dalej nie czytam.. " ...
I jeszcze te rakowe obrazki o tym że jak nie wrzuciłeś to podpisz deklarację że nie chcesz być leczony kupionym przez nich sprzętem. Jasne, to ja się dorzucę. Jak nie płaciłeś na fundację zajmującą się hospicjami, to zdychaj bez opieki!
@humpf: Fajne zdanie. Wiele osób na wykopie nie rozumie idei dobroczynności, która z definicji nie rozróżnia czy głosowałeś na PO czy na PiS, czy lubisz WOŚP czy może jak Matka
@humpf: WOŚP to rigcz i szkoda ze zajebisty event i tradycja która sobie stworzyliśmy i która naprawdę jest godna pochwały musi być atakowana i niszczona przez Januszy
Te 20-30 milionów z WOŚPu nie robi ŻADNEJ różnicy, a jestem w 100% pewien, że gdyby nie WOŚP to potrzebny sprzęt i tak wylądowałby na oddziałach jeżeli jest naprawdę potrzebny.
@wjtk123: Nie 20-30 tylko zazwyczaj ponad 50. Za drugą częśc zdania to chyba się z choinki urwałeś i nie leczyłeś się nigdy w Polsce. Gdyby sprzęt był potrzebny to by kupili, no ja p------e XDD
@Dziki_Bigos: przeciez nawet w tym drugim linku typ napisal:
Jeśli nie chcecie pomagać - wasza sprawa, ale musicie się tym chwalić? To wasz wybór i nikogo to nie obchodzi.
Serio wam cisnienie podnosi jakis jelen wypowiadajacy sie na wykopie? W dodatku te akcje zebyscie ze sprzetu nie korzystali jak nie popieracie. Panowie wam filtr antyidiotowy wysiadl? Serio juz nie potraficie oddzielic ziarna od plew. Poza tym pytalem jasno, gdzie jest
@Pablo_Escobar: to nie jest "s----------e" tylko jak widzę w pierwszym zdaniu totalną bzdurę, która nie ma nic wspólnego z prawdą to dalej po prostu nie czytam. Internet to szambo, nie oszukujmy się. Byle gimnazjalista może tu p-------ć o "przekrętach Owsiaka", może być politycznym i ekonomicznym ekspertem. Dlatego jedno zdanie wystarcza. Później przeczytałem resztę i wszystko się potwierdziło:
A jak nie płaciłeś na domy dziecka i umrzesz, to niech twoje dziecko
@nie_jem_grzybow: Wyrwane z kontekstu zdanie faktycznie wystarcza do tego, by nie zrozumieć tekstu i szaleć w komentarzach :). OP nie jest przeciwnikiem WOŚP, ale "wośpowych wojowników sprawiedliwości", dobroczynnych naganiaczy
Jeżeli coś byłoby naprawdę potrzebne to zostałoby to kupione, bo są na to pieniądze.
@wjtk123: Nie wiem jak mam na to odpowiedzieć, to jest tak oderwane od rzeczywistości, że nie sądziłem, iż żyją ludzie z taką opinią jak ty. Nie wiem ile masz
@nie_jem_grzybow: kilka lat temu odchodziłem od kasy, miałem kieszenie pełne grosiwa i zobaczyłem puszkę. Czytam w czym i komu pomogę, ale z czytania wyrwała mnie lafirynda z puszką WOŚP. No to ślepo dałem na jakieś chore na oś dziecko, spytałem, czemu odbiera dziecku kasę na leczenie, skoro może stanąć pod sklepem albo kilka metrów od tamtej puszki i poszedłem. To jest równie etyczne jak dzisiejsza zbiórka Caritasu Duszpasterstwa Wojska Polskiego,
@humpf: Z jednej strony masz rację i rozumiem punkt widzenia, ale z drugiej wydaje mi się, że trochę mylnie identyfikujesz "adresatów" tych memow, oświadczeń, itd. Niestety tak to już w tym kraju się podziało, że dla wielu funkcjonuje zasada "kto nie z nami, ten przeciw nam" i ludzie, którzy po prostu nie dają na WOŚP i nie dorabiaja do tego ideologii są "ofiarami" wszystkich tych oszołomów, którzy w dawaniu na
Widzę, że na X, afera zaczyna powoli przebijać się na cała europę. A na nagłówkach twarz Tuska i klub swingersów. Niedługo będzie się musiał tłumaczyć, nie tylko w Polsce.
@nie_jem_grzybow: Jak każda większa rozmowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Strzelam że już niedługo temat spadnie na polityke, religie itp
@nie_jem_grzybow: gratuluje
@humpf: Fajne zdanie. Wiele osób na wykopie nie rozumie idei dobroczynności, która z definicji nie rozróżnia czy głosowałeś na PO czy na PiS, czy lubisz WOŚP czy może jak Matka
@wjtk123: Nie 20-30 tylko zazwyczaj ponad 50. Za drugą częśc zdania to chyba się z choinki urwałeś i nie leczyłeś się nigdy w Polsce. Gdyby sprzęt był potrzebny to by kupili, no ja p------e XDD
Serio wam cisnienie podnosi jakis jelen wypowiadajacy sie na wykopie? W dodatku te akcje zebyscie ze sprzetu nie korzystali jak nie popieracie. Panowie wam filtr antyidiotowy wysiadl? Serio juz nie potraficie oddzielic ziarna od plew.
Poza tym pytalem jasno, gdzie jest
Internet to szambo, nie oszukujmy się. Byle gimnazjalista może tu p-------ć o "przekrętach Owsiaka", może być politycznym i ekonomicznym ekspertem. Dlatego jedno zdanie wystarcza. Później przeczytałem resztę i wszystko się potwierdziło:
@nie_jem_grzybow: Wyrwane z kontekstu zdanie faktycznie wystarcza do tego, by nie zrozumieć tekstu i szaleć w komentarzach :). OP nie jest przeciwnikiem WOŚP, ale "wośpowych wojowników sprawiedliwości", dobroczynnych naganiaczy
@wjtk123: Co ty nie powiesz xD
@wjtk123: Nie wiem jak mam na to odpowiedzieć, to jest tak oderwane od rzeczywistości, że nie sądziłem, iż żyją ludzie z taką opinią jak ty. Nie wiem ile masz