Wpis z mikrobloga

Chcecie wreszcie wyjść z przegrywu? To dbajcie o swoje zęby!
To jest jakieś przegięcie, czasem się rzygać chce jak się któryś z was uśmiechnie.
Nawet jak gadacie, to widać te krzywe i żółte zębiska, nie myślcie sobie, że nikt nie zauważy.
Albo dziurska czarne nawet na dwójkach czy jedynkach!
Scaling brzmi obco? Brudasy....
Zamiast wydawać na nową kartę graficzną i nową grę, to odłóżcie na porządnego stomatologa i ortodontę.
Ludzie, wasz uśmiech to wasza wizytówka.

Nie imponują mi obcokrajowcy czy inni egzotyczni Enrique, ale fakt faktem - oni potrafią zadbać o piękny i zdrowy uśmiech. A to jest połowa sukcesu. Mając piękne zęby reszta gęby nie taka straszna.

Nie każdy rodzi się z uśmiechem Brada Pitta, ale przy waszych 15 k na miesiąc coś by się chyba dało odłożyć na to paskudne zębiska?

#gorzkiezale #niebieskiepaski #zeby #wyglad #mowiejakjest
Pobierz k.....a - Chcecie wreszcie wyjść z przegrywu? To dbajcie o swoje zęby!
To jest jakie...
źródło: comment_4je2P9l3Er0372YgJDk3vNIlokQ6Xd0b.jpg
  • 151
@krulewna: E, #!$%@? takie. Może być gościu przystojny, inteligentny, bogaty, a jak będzie #!$%@? to i tak mu to nic nie da. Także już lepiej niech sobie kupi tą kartę, przynajmniej będzie miał z niej jakiś pożytek.
@krulewna: zgadzam się. Miałem trochę problemów z zębami, bo połamałem jedynki za dzieciaka i potem też mało o nie dbałem i zawsze czułem dyskomfort jak się uśmiechałem. W zeszłym roku wziąłem się w końcu za ten temat, teraz mam już też aparat i nie mam żadnych kompleksów jeśli chodzi o uśmiech, dobre uczucie ;)
ten słup ognia z wykopowych odbytów jak im powiesz, żeby dbać o zęby

Niedługo jak napiszesz że powinno się zmieniać bieliznę codziennie to będziesz księżniczką z wielkimi wymaganiami xD
Na wykopie jak w lesie, nie, na wykopie jak w chlewie obsranym gównem #!$%@?.
@krulewna: > Zamiast wydawać na nową kartę graficzną i nową grę, to odłóżcie na porządnego stomatologa i ortodontę.
Musiałoby mnie nieźle #!$%@?ć żebym dla jakiś zębów zrezygnował z nowej karty lub gry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@krulewna: Niestety ja mam zęby naturalnie żółte, ale za to proste. Chciałam je nawet wybielić, ale w gabinecie mi powiedziano, że wybielenie byłoby nieznaczne a mocno by osłabiło moje zęby, bo mam z natury słabe. Nie mam jakiejś żółci, ale też nie mam pięknie i równomiernie białych. Nie zawsze da się wybielić. A ja bym chciała.
@krulewna: Dbanie o zęby to jedno, ortodoncja to drugie. Trochę wiem o ortodoncji i czasem lepiej mieć krzywe zęby ale brak problemów ze stawami i zachowaną zasadę triady zębowej, niż dać sobie to rozwalić średniemu ortodoncie, a takich jest większość.
Później jest dramat, bo zęby źle ustawione i ścierają się jak #!$%@?, albo w retainerze trzeba chodzić całymi dniami bo nie chcą zostać na swojej pozycji. Aparat imo tylko, jeśli ktoś
@krulewna: "krzywe i żółte zębiska," nie wszyscy mieli nadzianych rodziców, których byłoby stać na aparat.
Po drugie: zęby mają różny naturalny odcień, tak, zółte też są naturalne.
Za dużo oglądasz amerykańskich filmów.
@krulewna: Generalnie się zgadzam. Higiena i czystość zębów to jedno, ale nierówne zęby nie wynikają z zaniedbań, lecz kwestii anatomicznych. Ortodontycznie, z NFZ można to skorygować do pewnego stopnia. Wyrównanie zębów do tego stopnia, aby wyglądały tak, jak powinny, to mniej więcej koszt 15k, zazwyczaj trochę ponad rok czasu leczenia i nie każdy może od razu sobie na coś takiego pozwolić. Sam niedługo zaczynam taki zabieg i trochę mi portfel przetrzepał