Wpis z mikrobloga

ostrzegam przed https://electrocenter.net/ dzisiaj szukałem pomysłu na prezent w internecie i wpadłem na ich stronę, wszystko w zaskakująco niskich cenach (co już wzbudziło moje podejrzenie), zdecydowałem się zamówić produkt za pobraniem i tutaj własnie już upewniłem się co do ich niecnych zamiarów, otóż wysyłka z przedpłatą jest darmowa natomiast koszt dostawy w przypadku płatności przy odbiorze wynosi 150 zł !!!
  • 1335
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przed chwilą patrzyłem w necie i koleś mi odebrał list polecony priorytetowy ten co wysłałem z odstąpieniem od umowy ten drugi adres ten hallera
  • Odpowiedz
Są sposoby, że wykrycie jest praktycznie niemożliwe. Ale nie będę ich opisywać, żeby nie robić instrukcji dla innych amatorów oszustw.
  • Odpowiedz
Tam masz 2 zakładki na dole, jedna to są Ci, którzy wpisali się z komentarza, a druga to ta, gdzie wpisali się z formularza.
  • Odpowiedz
@emilia-owczarzak: jesteś - Lp.11. (patrz zakładka "Lista poszkodowanych" u dołu strony. Pierwsza lista, która się wyświetla po otwarciu linku, to tylko dane z formularza, na który się wpisujemy, pełna lista poszkodowanych pojawia się po kliknięciu w zakładkę "Lista poszkodowanych").
  • Odpowiedz
Jeśli proceder trwał od 11 do 29 czerwca, a 14 czerwca było 2000 poszkodowanych, a średnia wartość zamówienia to 950zł, to było ostatecznie 9000 oszukanych na łączną kwotę 8.550.000zł
  • Odpowiedz
Mam pytanie- jak można wydrukować listę żeby mozna ja bylo pokazac w prokuraturze? Czy to raczej nie ma sensu? Nie chciałabym pokazywać dane ludzi, tylko wskazać jaka jest skala tego oszustwa i taka lista może być przydatna
  • Odpowiedz
@maggie22: po to jest ta lista zrobiona, żeby załączać do wniosku do prokuratury i pokazać skale oszustwa. Tam są tylko adresy e-mail i dane zamówienia, więc jak będą chcieli, to dotrą (organy ścigania)do właściwych osób pokrzywdzonych. Poza tym lista ma uzmysłowić że oszustwa miało wymiar ogólnokrajowy i żeby ktoś to koordynował, a nie jakieś tam podrzędne jednostki policji prowadziły pojedyncze dochodzenia wg indywidualnych zgłoszeń
  • Odpowiedz