Wpis z mikrobloga

ostrzegam przed https://electrocenter.net/ dzisiaj szukałem pomysłu na prezent w internecie i wpadłem na ich stronę, wszystko w zaskakująco niskich cenach (co już wzbudziło moje podejrzenie), zdecydowałem się zamówić produkt za pobraniem i tutaj własnie już upewniłem się co do ich niecnych zamiarów, otóż wysyłka z przedpłatą jest darmowa natomiast koszt dostawy w przypadku płatności przy odbiorze wynosi 150 zł !!!
  • 1335
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Z opineo.pl

0 / 10
Madrala (1 opinia) 29 czerwca 2016 | 10:25
Ostrzegam!!! Telefon lipny, adres "firmy", lipny. Od tygodnia brak towaru, Wysyłka pobraniowa 150zł, przedpłata 0zł. Serwer w Szwajcarii, działalność od 30.06.2016.
Komentarz został zareklamowany przez sklep
  • Odpowiedz
Właśnie tez to miałem wkleić. Tego typu tłumaczenia to sobie w rzyć mogą wsadzić. Numerów przesyłki brak. Nikt nie potwierdził odbioru towaru.
  • Odpowiedz
Ale zobaczcie ze odpowiedz sklepu byla z 22 czerwca. Dopiero po wczorakszej naszej interwencji na opinieo.pl i nokaucie wrzucili negatywy. Piszemy zbiorowy???
  • Odpowiedz
No to dałam się nabrać. Zapłata 17.06 prawie 1000zł za lodówkę, której pewnie nie zobaczę... nie ma jak się z nimi skontaktować, jeszcze kupowałam bez logowania i nawet statusu paczki nie mogę sprawdzić, od nich nie dostałam żadnej wiadomości oprócz standardowej, że 10 dni mają.. tylko wiadomość z tpay.com o tym że przekazali pieniądze. Ale chciałam się też z tpay.com skontaktować i wyświetla się pusta strona

@mis_rys:
  • Odpowiedz
Witam ja rowniez zakupilam towar w tej firmie za przeszlov1300 zl. Zamowienie zlozone 19.06 we wtorek domyslalam sie ze to jest oszustwo wiec poszlam na policje nie przyjeli zgloszenia. Kazali mi czekac te 10 dni i postraszyli ze moga mnie ukarac jesli okazaloby sie ze firma jest uczciwa. Do dzis ani towaru ani pieniedzy. W poniedzialek ide znow na policje.
  • Odpowiedz
Witam 18.06 zdecydowałem się na zakup zegarka, kupiłem go na electocenter bo w innych sklepach już nie był dostępny a bardzo mi na nim zależało, cena była też w sumie niższa no ale zamówiłem go i zrobiłem przelew. W regulaminie źle doczytałem, że w ciągu 2 dni powinni mi wysłać zegarek. Po 3 dniach roboczy napisałem do nich pytanie kiedy zegarek zostanie wysłany. Odpisali mi, "Szanowny Kliencie,
Zgodnie z naszymi warunkami sprzedaży
  • Odpowiedz
Oszuści pozornie oferując nam sprzedaż towaru, działają podstępnie mając na celu niekorzystne rozporządzenie przez nas mieniem w wyniku działania przez nas pod wpływem błędu, czyli realizują przesłanki określone w art. 286 § 1 Kodeksu karnego. W sytuacji, gdy zamawiamy towar, dokonując przy tym adekwatnego przelewu na podany numer konta bankowego, a sprzedawca nie wywiązuje się ze złożonych obietnic, nie można się z nim skontaktować, a jego ogłoszenie znika z portalu aukcyjnego, można
  • Odpowiedz
@Firn: wydaje się, ze to policja i prokurator jest od zbierania dowodów. my mamy, moim zdaniem, uzasadnione podejrzenie o popełnieniu przestępstwa

Pamiętajcie jednak, że chodzi o technologię i Internet, gdzie wszystko dzieje się bardzo szybko – dlatego nie należy tego odwlekać i jak najszybciej się zgłosić do odpowiednich organów.

Gdy prokuratura odmówi wszczęcia postępowania, nie należy się obawiać – to nie koniec! W postanowieniu o odmowie wszczęcia postępowania musi być zawarte pouczenie
  • Odpowiedz
wydaje mi się, ze gdybyśmy pisząc wnioski podwali oprócz opisu swojego przypadku dodatkowo jeszcze jako świadków i potencjalnych oszukanych loginy i np. adresy mejlowe lub nr tel. ludzi z tego forum oraz numer zamówienia, nazwę lub wartość zakupionego sprzętu (zrobić taka listę i wymienić się nią mejlowo, a mejle załączyć do wniosku) zdołalibyśmy lepiej naświetlić skale oszustwa, żadna prokuratura by tego nie odrzuciła.
  • Odpowiedz