Wpis z mikrobloga

właśnie się dowiedziałem, że żeby twój #android wgrany na #samsung galaxy s6 (czyli telefonie za jakieś 2k zł xD) działał płynnie i stabilnie wystarczy wgrać XtreStoLite Deo Mod czyli:

1. zrootować telefon Odinem
2. mieć narzędzie do odtworzenia systemu (gdy coś poszło nie tak) w wersji 2.8.7.1. lub nowszej dla roma w wersji 2.1
3. zainstalować rom czyli:
3.1 mieć najnowszy bootloader (dla wersji roma 2.1 musi to być wersja 5.1.1)
3.2 skopiować rom w pliku zip do pamięci telefonu
3.3 przywrócić ustawienia fabryczne poprzez reset używając narzędzia do odtworzenia systemu
3.4 ZAINSTALOWAĆ ROM XD
3.5 urochomić ponownie telefon
3.6 CIESZYĆ SIĘ PŁYNNIE DZIAŁAJĄCYM TELEFON :)))))
3.7 dodatkowo, żeby przywrócić oryginalne oprogramowania samsunga (lub jego część) wystarczy wystarczy sflashować dodatek Aroma. ale nie przywracajcie przypadkiem samsungowego oprogamowania kopią zapasową Titanium, bo mogą wystąpić problemy z działaniem niektórych aplikacji.

nic trudnego, prawda? :)

a co zrobić, żeby #iphone działał płynnie?

#telefony #ios
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Te wasze walki hehe :-) iOS ile urządzeń Apple jest ? 15 ? Weź garstkę developerów i niech opytmalizuja. Teraz andrioid. Ile jest urządzeń? Około 7500 i ciągle rośnie. Popatrz ile procesorów, ile ramow , x86, 64bit procki. Weź tu zrób optymalny system. A flaga nie musi 0x1 jeśli wiesz jak to robić. Ja mam roota, custom kelner i custom recovery. Flaga 0x0. W-------s do jeziora fajnego flagowca...
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska: No ale dziwisz się?
Android to system, który odpalisz na miliardzie rożnych urządzeń z rożnymi konfiguracjami. Na czym odpalisz iOS oprócz iPhone?
Po drugie jak widzisz w Androidzie da się zmienić ROM i modyfikować pierdyliard rzeczy, których w iOS się nie da.

Po prostu dwa rożne systemy, które dość trudno porównać i które są kierowane do rożnego targetu.

Inna kwestia, że Samsug wypuścił telefon za 2k, który dość mizernie
  • Odpowiedz
samsung i bez romow jest szybszy od iPhone

@pqp_1: Sam mam porownanie, iPhone zdecydowanie szybciej dziala. Ok, Samsunga moglem lepiej konfigurowac, ale w sumie to mi sie juz znudzilo jakos czas temu. Jezeli chodzi o uzytkowanie, dzialanie aplikacji w tle itp. to iPhone wygrywa spokojnie.

@ZimnyBigos: Zeby na Iphonie sprawdzic kurs walut trzeba przeciagnac belke z gory i tyle. Na ta chwile system widgetow w iOS duzo lepiej
  • Odpowiedz