Wpis z mikrobloga

właśnie się dowiedziałem, że żeby twój #android wgrany na #samsung galaxy s6 (czyli telefonie za jakieś 2k zł xD) działał płynnie i stabilnie wystarczy wgrać XtreStoLite Deo Mod czyli:

1. zrootować telefon Odinem
2. mieć narzędzie do odtworzenia systemu (gdy coś poszło nie tak) w wersji 2.8.7.1. lub nowszej dla roma w wersji 2.1
3. zainstalować rom czyli:
3.1 mieć najnowszy bootloader (dla wersji roma 2.1 musi to być wersja 5.1.1)
3.2 skopiować rom w pliku zip do pamięci telefonu
3.3 przywrócić ustawienia fabryczne poprzez reset używając narzędzia do odtworzenia systemu
3.4 ZAINSTALOWAĆ ROM XD
3.5 urochomić ponownie telefon
3.6 CIESZYĆ SIĘ PŁYNNIE DZIAŁAJĄCYM TELEFON :)))))
3.7 dodatkowo, żeby przywrócić oryginalne oprogramowania samsunga (lub jego część) wystarczy wystarczy sflashować dodatek Aroma. ale nie przywracajcie przypadkiem samsungowego oprogamowania kopią zapasową Titanium, bo mogą wystąpić problemy z działaniem niektórych aplikacji.

nic trudnego, prawda? :)

a co zrobić, żeby #iphone działał płynnie?

#telefony #ios
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Im_from_alaska: nie wiem jak działają nowe Szajsungi, ale powiem krótko #tylkonexus Nigdy więcej jakiś zamulonych nakładek od producentów, tylko i wyłącznie czysty Android, który nie zamula i którego mogę dostosować pod siebie jak chcę, a nie dostawać tony niepotrzebnych śmieci od producenta. Poletzam :)
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska: IPhone to świetny telefon z bardzo wygodnym i prostym w obsłudze interfejsem, który po prostu działa bez żadnych ingerencji użytkownika, ale jest zwyczajnie za drogi.
  • Odpowiedz
  • 1
@deyna: 5/5s, sam takiego biorę, bo Android ciągle ma być już dobry od następnej aktualizacji i Szału wciąż nie robi bez modyfikacji albo hardware z kosmosu.
  • Odpowiedz
@deyna: nie, ja sie nie nasmiewam z tego, ze kogo nie stac na IP (nigdy nie smieje sie z czyjejs sytuacji materialnej). podkreslam tylko w tym poscie, ze zeby telefon z gornej polki z androidem dzialal znosnie trzeba ingerowac w oprogramowanie, co przerasta zdolnosci przecietnego uzytkownika. a cenie galaxy s6 mozesz kupic IP 5s, ktory dziala, bez zadnego majstrowania, bardzo dobrze.
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska: Ja swojego Iphonea 5s kupilem z bdb stanie za 1000zl pol roku temu. Ani razu go nie restartowalem, i nie mialem problemu z zamulaniem. I nie zamierzam go juz aktualizowac - apple ma to do siebie ze kazdy nowy soft owszem cos dodaje, ale zabiera plynnosc. Polecam

Uzywam tych telefonow od ip 3g.
Ostatnio mialem galaxy s3 i tyle co sobie ponazekalem na niego przy uzywaniu to ja pitole.
  • Odpowiedz
@deyna: raczej nie chodzi tylko o to, skoro za 2k można kupić i iPhone'a, i Samsunga. Wmawiasz sobie, bo masz kompleksy. Jeśli komuś bardzo zależy, to jakoś będzie potrafił odłożyć te kilka stówek więcej - zobacz, ile ludzie wydają na fajki, a-----l, miesięcznie na ciuchy. Nie w każdym przypadku, ale często jest to kwestia priorytetów i wyboru. Ile razy to się nasłucham, że mam iPhone'a, więc jestem bogata, najczęściej od
  • Odpowiedz
@Dextrofan: u mnie to samo, miałam note 3, później s5, zamieniłam na 5s. coś pięknego, już nigdy się nie w--------m na telefon (ale żeby nie było, zaciął się kilka razy).
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska: Może z Samsungami tak jest. Telefony Sony (przynajmniej Xperie Z) działają super płynnie. Z1 używam już 2 lata, gdzie po takim czasie nawet Samsung z custom romem mi się ścinał. A w Z1 zrobiłem ostatnio formata i jest dosłownie jak nówka. Dodatkowo zrobiłem roota (z poziomu telefonu, bez żadnych odinów i przerzucania plików z pc) i przeniosłem w całości masę gier na SD. Tak mi się kojarzy, że te
  • Odpowiedz