Wpis z mikrobloga

właśnie się dowiedziałem, że żeby twój #android wgrany na #samsung galaxy s6 (czyli telefonie za jakieś 2k zł xD) działał płynnie i stabilnie wystarczy wgrać XtreStoLite Deo Mod czyli:

1. zrootować telefon Odinem
2. mieć narzędzie do odtworzenia systemu (gdy coś poszło nie tak) w wersji 2.8.7.1. lub nowszej dla roma w wersji 2.1
3. zainstalować rom czyli:
3.1 mieć najnowszy bootloader (dla wersji roma 2.1 musi to być wersja 5.1.1)
3.2 skopiować rom w pliku zip do pamięci telefonu
3.3 przywrócić ustawienia fabryczne poprzez reset używając narzędzia do odtworzenia systemu
3.4 ZAINSTALOWAĆ ROM XD
3.5 urochomić ponownie telefon
3.6 CIESZYĆ SIĘ PŁYNNIE DZIAŁAJĄCYM TELEFON :)))))
3.7 dodatkowo, żeby przywrócić oryginalne oprogramowania samsunga (lub jego część) wystarczy wystarczy sflashować dodatek Aroma. ale nie przywracajcie przypadkiem samsungowego oprogamowania kopią zapasową Titanium, bo mogą wystąpić problemy z działaniem niektórych aplikacji.

nic trudnego, prawda? :)

a co zrobić, żeby #iphone działał płynnie?

#telefony #ios
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A jak czytałem ta listę to przy 3 punkcie odechcialo mi sie czegokolwiek.

@MuchomorCzerwony: ja przy trzecim slowie przestalem rozumiec co mialbym zrobic. i mam takie same odczucia. przerobilem wszytskie trzy systemy. WP i iOS sa super, szkoda, ze na wp brakuje aplikacji, albo sa jakies nedzne podrobki. a tak to i WP i i OS sa estetyczne i szybkie. a android. coz, wystarczy spojrzec na screeny wyzej co daje
  • Odpowiedz
a po co w ogole dodawac widget na pulpit?

@Im_from_alaska: Bo można. Zresztą te punkty, które podałeś to nic skomplikowanego dla osoby, która ma jako tako pojęcie. Zresztą do roota teraz jest nawet specjalna apka, którą pobierasz na telefon i włączasz i masz już roota.
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska: 100% rak content, absolutnie żadnych rootów i custom softów nie trzeba by działało płynnie, to są brednie robione przez ludzi którzy mogą i się tym jarają. Android z pudełka, czy to xiaomi, czy samsung, teraz, chodzą naprawdę dobrze.

P--------z waćpan, kończ na #czarnolisto
  • Odpowiedz
@Mglisty: nie trzeba. Ale lubię mieć kontrolę nad tym co sie dzieje w moim systemie. Po to mam superusera. Tak jak admina w windows. Stock bez zbędnych apek też chodzi płynnie. Mając su mogę wywalac preinstalowane apk, których nigdy nie będę używał.
  • Odpowiedz
@MuchomorCzerwony: Po prostu nie wykorzystujesz swojego smartfona w 100%, jeżeli wystarczą Ci te apki w WP. Równie dobrze mógłbyś mieć telefon dla seniora, jeżeli wykorzystujesz go tylko do dzwonienia i smsowania. Pierwsza z brzegu aplikacja, którą sprawdziłem na WP to taka do odtwarzania audiobooków. W Androidzie darmowa wersja ma dużo więcej opcji, niż płatne na WP. Pozostałych nie chce mi się sprawdzać, ale jeżeli ktoś naprawdę korzysta ze smartfona to
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska: Samsung Galaxy s5 jest już lepszy od iphona 6 (a jest już samsung galaxy s6 XDDDDD) Iphone to strasznie droga i przestarzała technologia XDDDDD

Poza tym na samsunga można wgrać Ios

No, ale jest jeszcze mocniejszy chińczyk od samsunga s6 edge i iphona 6, to jest Huawei Mate 8 ma 92746 pkt antutu benchmark. Nie ma to jak się chwalić przestarzałą technologią XDDDD

• Odpowiedz
@Im_from_alaska: Ja pyerdole, typowy fanboy appla xD. Porównywanie guwnotelefonów z androidem do iphonów za 2k.

Porównaj takiego Samsunga galaxy s5 cena 1700 zł i iphone 5s cena 2000 zł. Samsung ma dosłownie WSZYSTKO lepsze, mimo że jest tańszy o 300 zł. Lepsze wyniki w benchmarkach, dwa razy więcej ramu, lepszy procesor, lepsza rozdzielczość, lepszy aparat, bateria dłużej trzyma i UWAGA, można ją wyjąć jak się zepsuje i wsadzić nową. Traktujecie
  • Odpowiedz
@maciejze: co Ci po tych numerkach, skoro i tak sprawniej będzie działał iphone dzięki iOS? Zgodzę się co do baterii, w takim 5s trzyma ona tragicznie a wymiana jest kosztowna.
  • Odpowiedz