Wpis z mikrobloga

właśnie się dowiedziałem, że żeby twój #android wgrany na #samsung galaxy s6 (czyli telefonie za jakieś 2k zł xD) działał płynnie i stabilnie wystarczy wgrać XtreStoLite Deo Mod czyli:

1. zrootować telefon Odinem
2. mieć narzędzie do odtworzenia systemu (gdy coś poszło nie tak) w wersji 2.8.7.1. lub nowszej dla roma w wersji 2.1
3. zainstalować rom czyli:
3.1 mieć najnowszy bootloader (dla wersji roma 2.1 musi to być wersja 5.1.1)
3.2 skopiować rom w pliku zip do pamięci telefonu
3.3 przywrócić ustawienia fabryczne poprzez reset używając narzędzia do odtworzenia systemu
3.4 ZAINSTALOWAĆ ROM XD
3.5 urochomić ponownie telefon
3.6 CIESZYĆ SIĘ PŁYNNIE DZIAŁAJĄCYM TELEFON :)))))
3.7 dodatkowo, żeby przywrócić oryginalne oprogramowania samsunga (lub jego część) wystarczy wystarczy sflashować dodatek Aroma. ale nie przywracajcie przypadkiem samsungowego oprogamowania kopią zapasową Titanium, bo mogą wystąpić problemy z działaniem niektórych aplikacji.

nic trudnego, prawda? :)

a co zrobić, żeby #iphone działał płynnie?

#telefony #ios
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mikimoto: no wybacz, ale jak muszę oszczędzać i sobie czegoś odmawiać by zakupić telefon to znaczy, że mnie na niego nie stać. Nie mam żadnych kompleksów.
  • Odpowiedz
@deyna: jeśli wolisz wydawać pieniądze na głupoty, które do niczego Ci się nie przydadzą (np kupowanie jedzenia w pracy zamiast zrobić sam w domu), to już Twój wybór i oznaka niegospodarności.
  • Odpowiedz
Jakies rooty srooty, czytam i nie rozumiem nic. Wiekszosc ludzi ma podejscie - wyciągam z pudelka i działa. Mój różowy ma IP6 od jakiś 6 miesięcy i jest bardzo zadowolona, ja mam WP i tez mi odpowiada. A jak czytałem ta listę to przy 3 punkcie odechcialo mi sie czegokolwiek. Rozumiem ze niektórych to mocno kreci ze maja dodatkowe ekrany, czy cos tam sobie wrzuca na pulpit, ale tyle j-----a sie z
  • Odpowiedz