Wpis z mikrobloga

@Lynxu:
Już tłumaczę:
energy weapon - W F1 dostajemy ją pod sam koniec gry, dużo za późno żeby rywalizować ze small gun które od samego początku do końca jest bardo dobre. Gra postacią pod EW będzie trudniejsza niż postacią pod SG nawet mimo tego że sam finał łatwiejszy.
big gun - tego chyba nie trzeba komentować. Bronie to nic specjalnego, do tego amunicja bardzo ograniczona
melee weapons - Super sledge
  • Odpowiedz
@chciwykrasnolud: W życiu nie spotkałem się jeszcze z taką opinią. Przeszedłem F1 z 10 razy pewnie, ale nigdy nie wpadłbym na tłuczenie mutantów czy Mastera ze snajperki. Albo typowo na gadanie albo EW, przecież w 1 nie było nawet Gaussa więc albo snajperka albo .223...
  • Odpowiedz
@Lynxu: Snajpa ma za niskie obrażenia/ap, albo pistol .223 albo combat shotgun.

Albo typowo na gadanie albo EW

Unarmed jest mocno przegięte w F1. Nawet trait fast shot z nim działa, na szczęście w F2 to naprawili.
  • Odpowiedz
  • 1
@chciwykrasnolud: Sneak tylko do kradzieży? W F1 grywałem z wysokim sneakiem i unarmed. Często wróg schodził z power fista zanim w ogóle mnie zauważał. Oczywiście Thief czy Dishonored to nie był, ale dało się skradając coś zyskać w walce (tak jak Sneak i Small Weapons - dało się zacząć walkę w momencie kiedy miało się już dobre szanse na trafienie).
  • Odpowiedz
sneakiem i unarmed

@postac: Wystarczyło grać z wysokim unarmed, to najbardziej przegięty skill w F1. Jak robisz postać pod walkę wręcz to od 6 lvl cios z pięści kosztuje 1ap, zadaje dodatkowe 5 dmg i ma 5% wyższą szansę na krytyka (od 9lvl dodajesz do tego 2 dmg i 10%szans na krytyka), więc wszystko pięknie się kładzie z power fista, bez niego najczęściej też ;). Nie musisz się jakoś specjalnie
  • Odpowiedz