Wpis z mikrobloga

@Ciepla_Kupa: wystarczy wiedzieć, jak je obsługiwać - przed montażem na płycie należy przekręcić plastikowe, obrotowe łopatki w pozycji wysuniętej, a dopiero po założeniu na płytę, je wcisnąć.
  • Odpowiedz
@shox: Nie no d----------e się jeszcze do tego kto wymyślił obudowę bo ciężko otworzyć. Nigdy ale to nigdy nie miałem jakiegokolwiek problemu z zatrzaskami na PCI :P
  • Odpowiedz
@outsidre: zdejmowanie stockowego chłodzenia intela to bajka w porównaniu do czegokolwiek z backplate'm, bo albo się męczysz bez wyjmowania mobo, albo się męczysz z wyjmowaniem mobo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Gdzie tu widzisz potencjalną różnicę w wydajności chłodzenia - na prawdę myślisz, że warto do intelowego dopłacić kilkaset złotych?

@xbonio: Chłodzenie AMD to jedno z największych gówien. Żeby to badziewie zatrzasnąć to trzeba się chyba zaprzeć nogami i ręką o biurko. Jak już się rozkręci wiatrak bo CPU osiągnie wysoką temperaturę to wyje jak F16.
  • Odpowiedz
A kto używa boxowych radiatorów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Kempes: Mam już kolejny nieboxowy i montaż tego gówna to jest jedna z najgorszych rzeczy. Obecnie mam silentiumpc grandis i jak pomyślę ile musiałem się namęczyć, aby to przykręcić i wpinać kable to aż nie chce mi się rozbierać kompa i wymieniać pasty.
  • Odpowiedz
@Ciepla_Kupa: Dawno już nie miałem z tym do czynienia (choć niebawem będę miał ponownie) ale z tego co pamiętam, to wystarczy przed założenie upewnić się, że wszystkie zatrzaski są we właściwej "otwartej" pozycji. Potem położyć radiator na procku, celując zatrzaskami w dziurki na mobo, następnie wcisnąć, nawet nie specjalnie mocno, każdy zatrzask i przekręcić o 90 stopni we właściwym kierunku, aby go "zamknąć".

Potem aby zdjąć, to o ile coś
  • Odpowiedz