Wpis z mikrobloga

dopiero po 10 minutach rozkminiłem jak to montować

@Szlif: Nie łatwiej sprawdzić w instrukcji?
Przecież montaż/demontaż tych radiatorów jest banalny, nie wiem jak można je połamać :P
  • Odpowiedz
@ifenix:

Intelowskie radiatory są naprawdę spoko, z tego powodu też wolę dopłacić i mieć intela, amd chłodzenie jest fatalne i w samej instrukcji producent poleca wymianę na inny.

Rozumiem, że polecasz boxowe chłodzenie w 100%? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gdzie tu widzisz potencjalną różnicę w wydajności chłodzenia - na prawdę myślisz, że warto do intelowego dopłacić kilkaset złotych? #fucklogic
xbonio - @ifenix: 
 Intelowskie radiatory są naprawdę spoko, z tego powodu też wolę d...

źródło: comment_TS4yuNlbuBsFEqlVZDaD2wHbBZcc0MDy.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@xbonio: Polecam ofc, do czego używasz tego procesora ? ja mam 3770k,gtx680,8gb ramu, jak nie podkręcasz, czy obliczenia, wymagające gry nie potrzebują takiego użycia procesora,.
Jeden z czujników, do tego "udawane rdzenie" poczytaj, wydajność.
  • Odpowiedz
@xbonio: No proce AMD oferują jeszcze dogrzewanie obudowy i ew. mieszkania, jeśli grasz w gry a wydajność mają zbliżoną do I5. Boxowe chłodzenie można porównać do paliwa w samochodzie zakupionym w salonie- masz tyle, żeby dojechać do najbliższej stacji i dolać za swoje.
  • Odpowiedz
@xbonio: AMD sprzedaję gotowo podkręcone procesory innych modeli gdzie jakakolwiek integracja w taktowanie kończy się freezem, ofc jak zmienisz napięcie to możesz sobie spalić.
AMD umiera od dawna.
  • Odpowiedz