Wpis z mikrobloga

@nie_jem_grzybow: "Janusz Korwin-Mikke, z którym korespondowałem, był aktywny przed '89 w drugim obiegu. Wydał Kapitalizm i wolność, Drogę do zniewolenia Hayeka, oraz inną literaturę libertariańską (...) W czasie, kiedy byliśmy w Warszawie jego partia mieściła się w dawnym mieszkaniu, które było dosłownie labiryntem małych biur, wypełnionych młodymi ludźmi, aktywnie pracującymi nad szerzeniem libertariańskiej ewangelii. Toczyliśmy z nimi wiele dobrych i żywych dyskusji."

Jednak byli chyba w bliższych stosunkach, niż stwierdzenie,
  • Odpowiedz
Oni to kalkulatora na oczy nie widzieli

@Sheppard25: Mi tam się wydaje, że jeden z poważniejszych ekonomistów w kraju, wykładowca akademicki, członek zarządów banków coś tam wie, ale może masz rację i lepiej dalej głosować na dziadzię od wślizgów, latania w kosmos na balonikach i podobnego p---------a. A petru nie bo nie, bo pewnie lewak i doradzał po. wykop.pl :D
  • Odpowiedz
@Sheppard25: Kwota wolna od podatku to są takie pierdy, że brak słów. Temat idealny właśnie na wykop.pl - dotyczący dzieciaków i studentów. Kwota wolna od podatków nie rozwiązuje żadnych problemów a co więcej: co to za lewactwo, żeby zwalniać z podatków mniej zarabiających? Czy to jest sprawiedliwe? Jeżeli ja zarabiam więcej to muszę płacić podatki za ludzi, którzy zarabiają mniej? Przecież to nie jest sprawiedliwe. To jest jak socjal. Dziury
  • Odpowiedz
@Sheppard25: Ja nie oczekuję żadnego komentarza, bo ty nie masz pojęcia o czym piszesz tylko rzucasz tymi hasłami "kwota wolna od podatku" jak "balcerowicz musi odejść". Chłopska rewolucja nie tym razem, wykopek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sheppard25: > Oni to kalkulatora na oczy nie widzieli

To o krulu i innych postfriedmanowskich idiotach odrzucających modelowanie matematyczne w ekonomii? Bo na kij Ci liczby, jak działają aksjomaty ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
Sheppard25 @nie_jem_grzybow
"Kwota wolna od podatków nie rozwiązuje żadnych problemów a co więcej: co to za lewactwo, żeby zwalniać z podatków mniej zarabiających? Czy to jest sprawiedliwe? Jeżeli ja zarabiam więcej to muszę płacić podatki za ludzi, którzy zarabiają mniej? Przecież to nie jest sprawiedliwe. To jest jak socjal. Dziury w logice macie ogromne, wykopki."

Wreszcie ktoś to napisał: masz 100% racji. Wysoka kwota wolna od podatku to postulat lewicowy, bo jest to
  • Odpowiedz
@nie_jem_grzybow: bogaty i biedny zyskuje tyle samo, przy czym bogatego stac czesto na to, by w ogole nie placic podatkow, wiec o czym my w ogole mowimy?
Wiesz, od jakiej kwoty podatki placi programista 15 tys. brutto? Od mmniej niz 7,5 tysiaca, bo reszta idzie w koszty uzyskania przychodu z tytulu praw autorskich. A to tylko poczatek. Najmocniej od podatkow po dupie dostaja ci, ktorzy zarabiaja srednio i malo. I
  • Odpowiedz
bogaty i biedny zyskuje tyle samo, przy czym bogatego stac czesto na to, by w ogole nie placic podatkow, wiec o czym my w ogole mowimy?

@Pantokrator: pierdu pierdu
zobacz co zrobiły lewaki w anglii
kwota wolna od podatku taka zajebista wysoka
  • Odpowiedz