Aktywne Wpisy

dzony77 +110

ZwyklyRoman +454
Zaplusuj ten wpis w ciągu 5 sekund to wygrasz talon.
źródło: vcmJoPoMLCeE3tsUYBZbUTDaci2owzRQ
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: vcmJoPoMLCeE3tsUYBZbUTDaci2owzRQ
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czy ty nie potrafisz czytać? Gdzie ja pisałem o nowym biurku? Mówimy to o firme zbudowanej od zera, tylko z szyldem
Jeżeli ktoś ją budował od zera to musiał ją wcześniej zniszczyć a zapewniam że tego nikt nie zrobił bo po co.
Dostali prawa.. litości.
To tak jakbym ja ukradł Ci gacie i po 20 latach oddał dziurawe, obesrane i powiedział że odkupie za 2 grosze. Nosiłbyś czy sprzedał?
Dostali prawa, a zabrano im budynki (czyli zabrano im prawa).
@YodaMonster: Jezu. Ty nie czytasz, prawda? Post wyżej pisze, że fabryka była częściowo zniszczona w czasie wojny. To co zostało, było ułamkiem tego, co zostało zbudowane. Tak jakbyś miał spożywczak a chciał dostać spowrotem całą sieć Biedronki.
O tym ile wynosiła kwota zaspokojenia roszczeń wiemy z nieoficjalnych źródeł przypominam.
Cadbury przejął firmę w 1999 roku, dolar wtedy stał po 6 zł? Celowo kłamiesz czy nie wiesz?
@YodaMonster: Nie wiem czyja to była ziemia - ty wiesz? Może była dzierżawiona od miasta?
@YodaMonster: I wrócę jeszcze do tego. Lotte kupił wedla za 1 miliard, ale złotych. Do tego porównujesz dwie wartości bezwzględnie do siebie, mimo, że w ciągu 20 lat wartość dolara znacznie spadła i 62.5 mln dolarów w 1991 miało inną wartość niż w 2010.
To tak w temacie twojej wiedzy ekonomicznej.
Przeproszę w tym miejscu za urwanie dyskusji ale jestem już trochę śpiący a jutro muszę wstać wcześnie, nie czekaj na moje dalsze odpowiedzi.
Pozwolę sobie powrócić do jednej z pierwszych wypowiedzi w tym temacie która zaczęła naszą dyskusję, a którą zanegowałeś.
Ty i ja mamy takie same dowody na prawdziwość naszych słów. Dowodami są dokumenty, świadkowie, filmy, zdjęcia
@YodaMonster: Inflacja się kłania - podstawa ekonomii. Na obecne = czyli ile by dostali dzisiaj, gdyby dostali dzisiejszą równowartość tamtych 5 mln dolarów. A dostaliby około 8.3 miliona.
@YodaMonster: Wkleiłem - oświadczenie ministra w sejmie. Te pieniądze zasiliły budżet i są oficjalne.
Nie masz nic co to podważa. Ba, nawet ludzie krytykujący prywatyzację Wedla podają te dane jako punkt
Minister sobie wpisał w oświadczeniu mln a sprzedał za tysiące i co? Mam na to tyle samo czyli 0 dowodów co ty.
Życie to nie książka do ekonomii, w teorii wszystko wygląda ładnie, bez kradzieży, przekrętów, morderstw czy mafii. Nie wytłumaczysz ekonomicznie kradzieży, nagłych zastrzyków gotówki w prywatnych kieszeniach czy tego że cały niegdyś nasz przemysł ma właścicieli na wallstreet. Firmy ukradziono, sprzedano
@YodaMonster: Minister oświadczył sprzedaż za konkretną kwotę, żadnych dowodów przeciw temu nie ma. Wpływ do budżetu odnotowano - nikt tego nie kontestował.
Skoro wychodzisz z jakąś tezą przeczącą powszechnej wiedzy, to przedstaw
Wciąż nie podałeś ani jednego dowodu i wciąż wmawiasz mi że to zrobiłeś. (Mam rację bo nie udowodnisz mi że nie mam to nie dowód)
Co Wallstreet ma wspólnego z Wedlem? Co właściciel ma wspólnego ze swoją firmą? Nic nie przychodzi mi do głowy...
Żydzi i zdrajcy dorwali się do władzy to oddali (nie sprzedali) swoim firmy i tak się działo wszędzie podczas prywatyzacji, Polska to nie oaza.
Ukrywanie dokumentów w przypadku gdy ktoś jest czysty ja zawsze będę interpretował jako przekręt, wyprzedanie całego przemysłu na wallstreet jako zdradę... Czemu sypię ogólnikami? Poczytaj sobie przykładowo ze 100 książek a następnie wklejaj komuś fragment z każdej bo wymaga, nie zrobisz tak oczywiście. Moje poglądy nie są ukształtowane za pomocą jednego testu a bardzo wielu dlatego finalne opinie są "ogólnikami", trzeba głęboko szukać prawdy.
@YodaMonster: Nie będę grzebał w bilansach jak ty nie jesteś w stanie nawet pokazać jednego sensownego źródła sugerującego, żeby było inaczej. To nie działa tak, że ja Ci pokazuje artykuły z prasy, wypowiedzi ministrów a ty mówisz "nie, to kłamstwa!", jednocześnie pokazując nic co miałoby potwierdzać twoje zdanie.
Źródeł potwierdzających moje słowa masz całą masę i z całego
Klewki leżą 50km od więzień CIA
@YodaMonster: Pokazałem ci artykuły w polskiej i międzynarodowej prasie, oświadczenia ministrów składane publicznie w sejmie - ale dla Ciebie to "nic".
Jednocześnie sam nie jesteś w stanie wkleić nawet artykułu, mówiącego, że było
Dla Ciebie - człowieka bez własnych wniosków żeby połączyć fakty Lepper musiałby powiedzieć "W przyszłym roku w Polsce będą lądować samoloty z więźniami CIA" żebyś mógł jego wypowiedź połączyć...
Miller do dziś twierdzi że więzień nie było - taki sam dowód jak oświadczenie ministra w sprawie Wedla. :)
@YodaMonster: Co? Pierwszy samolot z więźniami wylądował rok po tym jak Lepper "zobaczył" Talibów. Czyli najpierw Lepper ich zobaczył, a dopiero rok później przywieziono ich do Polski. Prawdziwy paradoks czaso-przestrzenny.
On nie mówił o CIA, on mówił o Talibach, przylatujących dobrowolnie i handlujących