Aktywne Wpisy

Lujdziarski +28
Jest dla was różnica między alkoholikiem wysokofunkcjonującym a tym "zwykły", bo dla mnie pijak to pijak i ostatnio miałem spinie o to z znajomym, który nadużywa alko xD

jmuhha +6
Wytłumaczy mi ktoś czemu teraz buduje się domy z pionowymi zamiast poziomymi oknami, które dają więcej światła? ( ಠ_ಠ)
źródło: 1000029298
Pobierz

#byd #tesla #inwestycje #gielda #samochodyelektryczne #motoryzacja
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz@urus2137: i niby tak będzie zawsze? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@benzyna_abstrakcyjna: ponad połowa to elektryki. A że hybrydy też robią - tym lepiej. Póki co, chociażby w Polsce hybryda to sensowny wybór dla osób
@scriptkitty: Aktualnie to już raczej niewiele. W Chinach rynek dojrzał, jest MNÓSTWO lokalnych marek i aktualnie mają tam walkę o przetrwanie, tnąc marże i rywalizując na wolnym chińskim rynku. BYD poszedł w drugą stronę i zamiast na walce o rynek lokalny, robi agresywną ekspansję na rynki zagraniczne. Swoją drogą, argument jakby inne
W międzyczasie BYD robi partnerstwo z Uberem, a Xpeng wprowadza swoje realne Robotaxi, a Tesla nie ma szans robić tego na taką skalę i w tej cenie
Naprawdę kluczowe jest jak szybko inne firny dogonią FSD, może to być 2-3 lata a może być 6 miesięcy. Przykład Tesli pokazuje ze to co wygląda juz na FSD tak naprawdę może być wiele lat od
@Anal_Vibes: No właśnie jest gorszy, najsłabszy system i podejście. Jedyne co ratuje BYD to skala, czyli jeśli BYD zdecyduje się pójść taką drogą jak Tesla, Xpeng czy Momenta to może szybko nadgonić. Deklaracja BYD nie oznacza, że firma bierze pełną odpowiedzialność za każdy wypadek z udziałem God’s Eye. To ograniczona, roczna ochrona dotycząca konkretnej funkcji i obwarowana warunkami.
USA zamienia się obecnie w g---o kraj, ale Chiny to zupełnie inna liga xD