Wpis z mikrobloga

Uwaga, robimy #konkurs ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opisz w kilku zdaniach swoją podróż marzeń. Wyjaśnij z kim i dlaczego chcesz jechać akurat w to miejsce. Spośród wszystkich odpowiedzi zamieszczonych pod naszym postem wybierzemy najlepsze, a ich autorzy otrzymają od nas książki "Busem przez świat. Ameryka za 8 dolarów" :-)

Konkurs trwa do jutra (29.01) do godziny 13:00 - po tym czasie zbierzemy wszystkie odpowiedzi i ogłosimy wyniki.

#wykop #busemprzezswiat #ksiazki #darylosu
wykop - Uwaga, robimy #konkurs ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opisz w kilku zdaniach swoją podróż mar...

źródło: comment_zCU89Xqhuk4FfAT3M4gl1HgFDmhk5fhC.jpg

Pobierz
  • 175
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykop: jak jeszcze żyła moja mama, marzyłam, żeby zabrać ją na jej podróż życia do Kenii, niestety mama zmarła, zdecydowanie za wcześnie a mnie Kenia i Afryka jako taka nie kręci. Opiszę jedno z moich bardziej przyziemnych marzeń, jednak najpierw wyznam, że uwielbiam Bałtyk, szczególnie nasze polskie plaże, wielkie, szerokie, z piszczącym piaskiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na podróż marzeń mniejszych wybrałabym się na wycieczkę dookoła
  • Odpowiedz
@wykop: Uwielbiam stukot kół pociągu, dlatego moim marzeniem albo raczej celem życiowym jest długa wycieczka pociągiem, a najlepiej seria takich wyjazdów. Kupię jeden europejski bilet i będę zwiedzał przez dwa tygodnie wszystko co się tylko uda, od Londynu przez Toledo po Maribor ( ͡° ͜ʖ ͡°). Na szczęście, jestem już częściowo zaprawiony w boju, bo udało mi się zaliczyć wyjazd na Krym (jeszcze przed obecną burzą)
  • Odpowiedz
@wykop: ja chcę jechać w podróż marzeń z moim #rozowypasek. Dlaczego? Bo mimo 20 lat razem dalej jest dla mnie kimś najważniejszym. Gdzie? Gdzieś gdzie można dojechać samochodem i są wygodne hotele? Norwegia, Grecja... Dlaczego? Bo chce jej dać to o czym marzy. Piękne krajobrazy, pędzle farby i czas żeby mogła robić to co kocha.
  • Odpowiedz
@wykop: Chcę pojechać do Peru i obejrzeć tam piramidy oraz inne stare budowle. Nie chcę robić zdjęć ale poczuć klimat tamtego miejsca. Największym problemem jest choroba lokomocyjna i arachnofobia, a tam pająki są duuuże ... brrr.
  • Odpowiedz
@wykop: Z kim? Ze sobą i płytą @SOLGAZ . I jeszcze znajdę miejsce na bagaż. Z chęcią wyjechałbym tam, gdzie nie znajdę sandałów ze skarpetkami. Może być nawet Antarktyda, byleby było co jeść (dlatego biorę płytę gazową) (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@wykop: Moją podróżą marzeń byłaby droga do niebytu. Wolałbym samemu, bo tylko ja jestem tym zainteresowany.
Chciałbym "jechać" akurat w to miejsce, ponieważ nie chcę odczuwać jakichkolwiek negatywnych zjawisk i emocji.
  • Odpowiedz
No więc ja płynę za x lat na jedyną Antarktyczną pustynię żwirowo-piaszczystą mianowicie McMurdo Dry Valleys.
Tam zażywam kąpieli w pobliskim jeziorku i lecę na drugą stronę- Północna Grenlandia, dlaczego tam?
Bo Google Earth tam jeszcze nie dotarł.

A lecę ze skrajnym libertarianem i skrajnym socjalistą. Tak, żeby się nie nudzić.
  • Odpowiedz
@witekkkPL: Moja wymarzona podróż to wyprawa do Rzymu i Torvaianici. W tym drugim mieście miałbym 'bazę'. Wynająłbym tam taki miniaturowy domek (kilkanaście metrów kwadratowych), bilet na wszystkie rodzaje transportu miejskiego (ważny w obu miastach) i zabrał się za zwiedzanie tego pięknego, bardzo kontrastowego miasta (na początku mordowano chrześcijan na arenach, a teraz w Rzymie jest masa pięknych kościołów, katedr, no i sam Watykan). Chętnie zwiedziłbym Bazylikę św. Piotra, Koloseum, metro
  • Odpowiedz
@wykop: Everest, ew. K2. Po heroicznej walce zdobyć szczyt 20 minut przed zachodem słońca. Zgubić się w przeogromnej burzy śnieżnej. W wyniku czego spędzić ponad 70h w "strefie śmierci". Dostrzec, w halucynacjach spowodowanych niedoborem tlenu, to co jest teoretycznie najważniejsze dla człowieka. Znaleźć wzór na szczęście. Przeżyć, bez licznych odmrożeń. Z kim? Joe Simpson, pewnie tylko jego siła i wola walki mogłaby pomóc mi w przeżyciu.
  • Odpowiedz
@wykop: Ja bym chciał z @Eskimoska i @GrabkaMan przejechać motocyklami drogę nr 66, zwiedzić wielki kanion i stanąć nad wodospadem Niagara ( ͡° ͜ʖ ͡°). Tych samych wrażeń można dostać z braku ziomników przez halucynacje z niedożywienia - ale przecież nie o to chodzi :P
  • Odpowiedz
@wykop: Ja to bym chciała pojechać na Filipiny, a dokładniej do muzeum puzzli w Tagaytay City. Ostatnia informacja podaje, że jest tam 1028 układanek. A kiedy bym już tam była to z wielkim uśmiechem oznajmiłabym właścicielce, że właśnie pobiłam jej rekord Guinessa i mam 2000układanek :D
  • Odpowiedz