Wpis z mikrobloga

Uwaga, robimy #konkurs ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opisz w kilku zdaniach swoją podróż marzeń. Wyjaśnij z kim i dlaczego chcesz jechać akurat w to miejsce. Spośród wszystkich odpowiedzi zamieszczonych pod naszym postem wybierzemy najlepsze, a ich autorzy otrzymają od nas książki "Busem przez świat. Ameryka za 8 dolarów" :-)

Konkurs trwa do jutra (29.01) do godziny 13:00 - po tym czasie zbierzemy wszystkie odpowiedzi i ogłosimy wyniki.

#wykop #busemprzezswiat #ksiazki #darylosu
Pobierz
źródło: comment_zCU89Xqhuk4FfAT3M4gl1HgFDmhk5fhC.jpg
  • 175
@wykop: Ja chciałbym wybrać się w podróż dookoła świata i zobaczyć mecz piłki nożnej aktualnego mistrza kraju w którym akurat bym był na ich stadionie. Móc porównać i odczuć jak to wygląda na żywo. Jaka jest atmosfera przed, w trakcie i po spotkaniu.
@wykop: A ja to bym zabral ze soba Krystyne Czubowne i wyjechal gdzies na stepy azji latem. Palilbym zielsko jadac przez stepy a Krystyna by komentowala i podawala ciekawostki na temat terenow na ktorych sie znajdujemy. A potem bym jadl. Polecam( ͡° ͜ʖ ͡°)
Podróż po terenach byłego ZSRR. Odwiedzenie Prypeci i innych reliktów zimnej wojny, część podróży koleją Transsyberyjską a szczególnie wizyta i może nawet gdyby się dało postój na jakiś czas w Jakucku, mega kręcą mnie takie klimaty i chciałbym zobaczyć jak ciężko jest żyć w najzimniejszym mieście na swiecie :) Rosja to ogrom rzeczy to zobaczenia, ludzie może i stan umysłu ale kraj surowy i piękny. (włączając miejsca niesamowicie zdewastowane przez przemysł) Podróż
@wykop: a ja opiszę podróż marzeń, którą zrealizowałem ;-)
Byliśmy dwaj, razem z kolegą, po maturze, bez pieniędzy, ale z mnóstwem wolnego czasu i chęci. Więc po bardzo krótkim namyśle i ciut dłuższym namawianiu rodziców spakowaliśmy się na rowery i ruszyliśmy przed siebie. Najpierw niepewnie, czy damy radę, potem z coraz większą werwą rowerami przez Europę. Dłuższy, przymusowy postój w Paryżu z powodu śmierci dziadka kolegi - a potem dalej wzdłuż
@wykop: Ja najchętniej bym objechał motocyklem Bałtyk dookoła, najlepiej zahaczając o Nordkapp i Rosję. Z dobrą ekipą, najlepiej z jakąś fajną dziewczyną jeszcze ;) Myślę że w ciągu 2 lat wykonalne
Chętnie pojechałabym do wioski amiszów. Doiłabym krowy, macała kurom tyłki w poszukiwaniu jajeczek, z których robiłabym panierkę do kotletów z własnoręcznie rozczłonkowanych wieprzków. Fajna sprawa.
@wykop: Aktualnie mieszkam w Sosnowcu, chętnie wybrałbym się w podróż na Śląsk z moim wykładowcą z Logiki, doktorem Piotrem <3.

A tak na serio to wziąłbym mamę w podróż na wschód, tj. Gruzja, Rumunia, Bułgaria etc. Fascynuje się tamtą kulturą, czyta o niej i co roku obiecuje sobie, że w końcu tam pojedzie. Jako, że #bieda mocniej niż słabiej, nigdy na taką podróż nie mogła sobie pozwolić. Sam najchętniej zwiedziłbym Chiny,
@wykop: Marzenia związane z podróżami mam dwa. Pierwsze z nich, to podróż do Ameryki (jak widzę wielu ludzi) ale drogą lądową. Przez Rosję, cieśninę Beringa, Alaskę, Kanadę i na dół do USA. Jest to możliwe, są ludzie którzy takie wyprawy organizują. Niestety są niesamowicie kosztowne. Oprócz standardowych opłat związanych z podróżą czyli paliwo, jedzenie, noclegi itp, trzeba wliczyć przeprawę przez cieśninę (wyczarterować łódź albo samolot) + koszt wiz do Rosji i
@wykop: Moją wymarzoną podróż odbyłabym do Indii, a dokładniej Himalajów. Często słyszę, że udzie w Indiach mają inne, bogatsze wewnętrznie spojrzenie na świat. Chciałbym się o tym przekonać!

Pojechałbym tam z jakimś hippisem, np. blogerem z bloga Łukaszem, ponieważ uważam, że hippisi to jest ten klimat.
@wykop: Jest na świecie mnóstwo miejsc wartych zwiedzenia. Widoki, które zapierają dech w piersiach. Szczyty z których widać cały świat. Swoją podróż kierowałbym na bezludną wyspę lub naprawdę głęboką kotlinę (np. Diabła?). Najważniejsze w tym wszystkim jest byt, który siedziałby obok mnie w samolocie. Byłaby nim Depresja. Szczupła, czarna postać, którą przy pierwszej lepszej okazji cisnąłbym w przepaść i wrócił spokojnie do domu. To byłaby podróż marzeń... prawdziwe katharsis, oderwanie i