Wpis z mikrobloga

Uwaga, robimy #konkurs ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opisz w kilku zdaniach swoją podróż marzeń. Wyjaśnij z kim i dlaczego chcesz jechać akurat w to miejsce. Spośród wszystkich odpowiedzi zamieszczonych pod naszym postem wybierzemy najlepsze, a ich autorzy otrzymają od nas książki "Busem przez świat. Ameryka za 8 dolarów" :-)

Konkurs trwa do jutra (29.01) do godziny 13:00 - po tym czasie zbierzemy wszystkie odpowiedzi i ogłosimy wyniki.

#wykop #busemprzezswiat #ksiazki #darylosu
wykop - Uwaga, robimy #konkurs ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opisz w kilku zdaniach swoją podróż mar...

źródło: comment_zCU89Xqhuk4FfAT3M4gl1HgFDmhk5fhC.jpg

Pobierz
  • 175
  • Odpowiedz
@wykop:
Moją wymarzoną podróż odbyłabym do lodowego hotelu w Alta, na północy Norwegii, kraju zimnego jak moje serce. Wszystko jest tam zbudowane z lodu: łóżka, krzesła, barek, sofy, rzeźby i elementy dekoracyjne.

Chciałabym zobaczyć też zorzę polarną, a na tej szerokości geograficznej mam na to spore szanse.
W przerwach między wyczekiwaniem na przywianie protonów ze Słońca będę jeździła na safari skuterami śnieżnymi, brała udział w wyścigach psich zaprzegów, karmiła z ręki
  • Odpowiedz
@wykop: Mieszkam w Radomiu, jako powód wyjazdu wystarczy. Spotkać tutaj wartościowych ludzi można, zarobić bez cwaniactwa trudno, ambicje podcinają łatwo. Aby nie stać się kolejnym chytrym warchołem chętnie skorzystam z doświadczenia w/w podróżników i przeczytam książkę, jak przypuszczam, podbudowującą na duchu i zachęcającą do działania. Jeśli opowieści w stylu "dream of America" choć w części okażą się prawdą wrócę w rodzinne strony z nowymi kontaktami, siłom (wężykiem) do działania
  • Odpowiedz
@wykop: Jako dzieciak wychowywałem się na Cartoon Network. Jako nastolatek zasłuchiwałem się w muzyce Jimiego Hendrixa i Jefferson Airplane. Podobiznę tego pierwszego mam nawet namalowaną na ścianie. Jako dorosły zainteresowałem się historią obu Ameryk, uwielbiałem czytać ksiażki Huntera S. Thompsona. Przepadam za tamtejsza kulturą oraz ich dorobkiem intelektualnym, Milton Friedman jest moim idolem.
Często, zwłaszcza w zimowe wieczory, przyłapywałem się na spędzaniu godzin na Google Earth, zwiedzając zachodnie wybrzeże za pomocą
PonuryWonsz - @wykop: Jako dzieciak wychowywałem się na Cartoon Network. Jako nastola...
  • Odpowiedz
@wykop: chciałbym wyruszyć w podróż po różnych zakątkach świata starą kolarzówką za kilkaset złotych, niewiedza co czeka mnie jutro, co będę jadł i kogo spotkam jeszcze bardziej mnie nakręca. Mieszkałbym pod gołym niebem w namiocie, czasami może nawet i bez, jadłbym miejscowe specjały i lokalne rośliny.
Chciałbym, żeby to nie była podróż tylko sposób życia
  • Odpowiedz
@wykop: wszystko fajnie, tylko nie rozumiem, dlaczego ameryka za 8 dolarów. zwykły człowiek chyba za tyle ameryki nie zwiedzi. co innego młode banany, mama da, tato zapłaci i jeszcze sponsorzy dorzucą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@hub3r7: powaga. Wylot jutro z Frakfurtu 21:55 do Dominikany, stamtąd Panama, później Lima. Tam spędze 6h i o 18:00 samolot do Iquitos. Bilety mam w jedną stronę, nie zostawiam nic za sobą, 20kg ekwipunku plus bagaż podręczny i to 100EUR to wszystko co biorę. I mam zamiar po aklimatyzacji zostać całkowicie samowystarczalnym.
  • Odpowiedz
@wykop: Bardzo mi się chce srać. Podróż marzeń w tej chwili była by na kibel ale nie mogę iść. Muszę mirkować. Muszę być bordo. To jest ważniejsze nawet od srania.
  • Odpowiedz
@wykop: Mam wiele marzeń, jedno jest jednak najmocniejsze. Marzę o trekkingu pod K2. Z moim #niebieskipasek z którym zresztą poznaliśmy się dzięki wykopowi ( ͡° ͜ʖ ͡°). Oboje kochamy góry. K2 jest w mojej opinii najpiękniejszą i najgroźniejszą górą świata, przyciąga jak "Jedyny Pierścień" z powieści Tolkiena. Chciałabym móc "dotknąć" tej góry. Pierwszym polskim wejściem na K2 było wejście Wandy Rutkiewicz która tam wspięła się również jako
  • Odpowiedz
@wykop: Podróżuję trochę stopem, moje najbliższe marzenie to stop do Gruzji zachaczając o Turcję i Armenię , być może w te wakacje. Z kim? To nieważne, z kimś ogarniętym, może przyszłym różowym :)
  • Odpowiedz
@hub3r7: oglądałem go dwa tygodnie temu pierwszy raz, znajoma mi podrzuciła linka :P a wyjazd planowałem 6 lat, może więcej.

Chcę zostać curandero, chcę być odcięty od świata i cywilizacji. Rozważałem Pucallpę, też w Peru, ale opcja braku połączenia drogowego mnie przekonała do Iquitos. Utrudniam sobie drogę ucieczki w chwili kryzysu, który napewno w pewnym momencie mnie dopadnie.
  • Odpowiedz
@wykop: Ja chciałby pojechać sam jakaś starą taką typowo mechaniczną ciężarówką z starym kopcącym dieslem, z skrzynią biegów z takim wielkim lewarkiem do podłogi z wielkimi luzami, taką żeby miała dużo zegarów informujących o wszystkim, i chciałbym pojechać ją w dwa miejsca
1. na route 66 w usa, gdzie jechałbym w niej z brodą, w przepoconej podkoszulce i kapeluszu słuchając ac/dc zz top i temu podobnych rockowych klasyków oglądając kaktusy na
  • Odpowiedz
@wykop: Chciałbym okrążyć świat na rowerze. Od Polski zaczynając kierować się na wschód. Pobalować i postrzelać z ruskimi z kałachów. Pojechać przez fajne pustkowia, pokierować chwilę kamazem i uazem. Odbić na południe do Kazachstanu. Poznać realia życia tamtejszych obywateli i zaliczając okoliczne państewka trafić do Indii. Zobaczyć tę sławną świątynię, która została wybudowana dla żony jednego z władców. Później do Tailandii, Chin, Mongolii i znowu do Ruskich na kamczatkę. Tam poganiać
  • Odpowiedz