Wpis z mikrobloga

Uwaga, robimy #konkurs ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opisz w kilku zdaniach swoją podróż marzeń. Wyjaśnij z kim i dlaczego chcesz jechać akurat w to miejsce. Spośród wszystkich odpowiedzi zamieszczonych pod naszym postem wybierzemy najlepsze, a ich autorzy otrzymają od nas książki "Busem przez świat. Ameryka za 8 dolarów" :-)

Konkurs trwa do jutra (29.01) do godziny 13:00 - po tym czasie zbierzemy wszystkie odpowiedzi i ogłosimy wyniki.

#wykop #busemprzezswiat #ksiazki #darylosu
wykop - Uwaga, robimy #konkurs ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opisz w kilku zdaniach swoją podróż mar...

źródło: comment_zCU89Xqhuk4FfAT3M4gl1HgFDmhk5fhC.jpg

Pobierz
  • 175
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykop: Zdecydowanie byłaby to podróż koleją transsyberyjską wraz z moją drugą połówką! Zdecydowanie kręci mnie poznawanie wszystkiego co jest Naj! Brak mi na razie odwagi do skoków bungee, spadochron itp itd, ale podziwianie krajobrazów syberyjskich przez szybkę popijając herbatkę z rumem jest w zasięgu moich możliwości :D

Jakoś tak do zeszłego roku cichutko siedziałem w domu i rzadko opuszczałem granice województwa łódzkiego. Zainspirowany pojawiającymi się często na wypoku relacjami z podróży,
  • Odpowiedz
@wykop: Wymarzona podróż? Chętnie podróżowałbym:
- gdziekolwiek z Robertem Makłowiczem o ile miałby swoją mobilną kuchnię
- po Syberii z Putinem o ile nie zapomniałby jak się ujeżdża niedźwiedzie
- do USA z Gortatem o ile znalazłby czas pomiędzy treningami
- na Dakar z Małyszem o ile miałby sprawny samochód
- w kierunku czarnych dziur razem ze Stephenem Hawkingiem o ile wykombinowałbym sposób na powrót
- do dzikich plemion Amazonii
  • Odpowiedz
Jako że podróż to przede wszystkim droga, a nie cel, to moja podróż marzeń nie ma konkretnego kierunku. Chciałabym przemieszczać się po którymś obcym kontynencie i spędzać po 2-3 tygodnie u miejscowej rodziny, wtapiając się w nią i poznając jej zwyczaje. Najlepiej, gdybym była tam sama, bo wtedy, bez poczucia bezpieczeństwa i zakotwiczenia w znajomym towarzyszu, człowiek na pewno otwiera się bardziej na innych, uczy się najwięcej i "twardnieją mu jaja" :P
  • Odpowiedz
Dziękujemy za wszystkie odpowiedzi. Jeszcze dziś postaramy się ogłosić wyniki z listą zwycięzców, do których powędrują książki :-)
  • Odpowiedz