Rostbef we własnej mieszance przypraw- tłuczone: suszona cebula płatki, suszony czosnek płatki, papryka płatki, papryka wędzona, sól morska, pieprz kolorowy, czosnek niedźwiedzi.
Smażony na oliwie ze świeżymi ziołami z ogródka i odrobinie tłuszczu wytopionego z guanciale.
Puree z ziemniaków i pora duszonego na palonym maśle.
Sos
Smażony na oliwie ze świeżymi ziołami z ogródka i odrobinie tłuszczu wytopionego z guanciale.
Puree z ziemniaków i pora duszonego na palonym maśle.
Sos





















Pho bo klasyczne gotuję już od dość dawna, ale od jakiegoś czasu podaję ją inaczej i nazywam „pho ramen” XD czyli takie dziecko pho bo i ramenu.
Tak sobie wydumałam i tak lubię (。◕‿‿◕。)
Najpierw gotuję mięso wołowe (bevetka, goleń) w mieszance sosu sojowego, squida, odrobiny oleju sezamowego (można wcześniej w tym zamarynować) i odrobinie wody oraz dodatków. Dodatki to zarumienione na suchej patelni:
źródło: IMG_5782
PobierzTyle zabawy żeby wyszedł rosół wołowy z kostki. ¯_(ツ)_/¯