Tony Perry, burmistrz Middletown w stanie New Jersey, powiedział w czwartek CNN, że w ciągu ostatniego tygodnia nad jego miastem zauważono ponad 40 dronów. Poinformował też, że obiekty są "rozmiaru SUV-a" i latają z prędkością ponad 100 kilometrów na godzinę.
W związku z zakupem konsoli dla dzieciaka robię rozeznanie w temacie. Chcę kupić subskrypcję na ps plus extra za pośrednictwem Kinguin. W szczegółach aktywacji na stronie pisze:"Po zalogowaniu się na konto na konsoli możesz pobrać grę ze sklepu PSN Store, a następnie przełączyć się z powrotem do własnego profilu, aby w nią zagrać." Pytanie czy po przełączeniu się na swój profil będzie w takiej sytuacji można grać w grę w trybie online?
@marianoitaliano Dopiero przymierzam się do transakcji. Przed zakupem wolałem popytać tutac, co i jak. Na stronie zakupu jest taki komunikat:" To NIE jest klucz CD. Otrzymasz DANE NOWEGO KONTA, już załadowane czasem subskrypcji. Zaloguj się na konto, używając podanych szczegółów. Możesz zmienić dane po zalogowaniu się. Konta są tworzone w różnych regionach. Nie wpływa to na możliwość grania w gry, ale możesz nie być w stanie dokonać dodatkowych zakupów na koncie
Podpinam się pod wypowiedź @tomszczyk Jeżeli tylko fundusze Ci na to pozwalają to ogarnij sobie jakiegoś małego elektryka, bo w tym ciężko będzie coś sensownego uzyskać
#gotowanie #wedzenie Zaczynamy nocne wędzenie, mieso peklowane na mokro od niedzieli. Drewno wiśniowe i dębowe. Schab, szynka, boczek i polędwica. To mój pierwszy raz (✌゚∀゚)☞
Wyjąłem mięso do osuszenia bo jutro chcę wędzić, ale w sumie nie wiem jak długo może tak wisieć? Wyjąłem koło 12 i mniej więcej o tej będę jutro działał więc 24h by tak wisiało. Będzie ok?
Pierwsze w życiu wędzenie w nowej wedzarni z allegro. 2 połówki szynki, 2 kawalki schabu, 1 poledwiczka wieprzowa. Peklowane 5 dni w 10% solance z nastrzykiem. Ociekane w lodowce na durszlaku przez 12h. Wedzarnię przepalałem przez 1h, a nastepnie powiesilem wedliny do suszenia. Na poczaku nie moglem zlapac temperatury i plomienia ze wzgledu na silny wiatr, ale po drobnych modyfikacjach i wiekszej ilości drewna udało się ją okiełznać. Wędzone jabłonią przez ok
@klimatyzator Gratuluje Mirku - na wygląd wyszły bardzo ładne wyroby. Osuszasz nie na czas, tylko do momentu aż będą suche w dotyku (@mirekwirek pisze że suszy krócej, ale Ty nigdzie nie pisałeś jak długo osuszałeś a jedynie podałaś czas ociekania) Osuszanie w wędzarni w temp. 35-45°C z przewiewem. Smacznego ( ͡º͜ʖ͡º)
@lukasz-lux Żeby nie namieszać komuś: serki typu wloskiego moczymy przez 24h w soli warzonej, natomiast wędliny w zalewie z peklosolą! Natomiast peklowanie wędlin 1 dniowe nie jest dobrym pomysłem. Za krótko.
"Sezon na ryk kosiarek za oknem trwa w najlepsze. Pod nóż idzie wszystko – miododajne kwiaty, trawy, w których żyją pasikoniki, dzikie rośliny jadalne, które można zebrać i dorzucić do sałatki. Zwolennicy koszenia boją się kleszczy lub wolą widok równo przyciętego trawnika. Inni płoną z irytacji..."
@Polczlowiekpolzakolak: Tak. Jest tam parę miejsc które przynajmniej na zdjęciu wydają się być czarne. Jeżeli mięso nie jest suche przed wędzeniem wtedy 'łapie' sadzę. Pomijając estetykę jest ważne żeby tego nie było, również z punktu widzenia zdrowotnego. Ale równie dobrze w tym przypadku może być to po prostu przekłamanie zdjęcia
Na moim okręcie będę palił gdzie mi się tylko podoba, rzucił pogardliwie komandor Anton do II oficera który próbował mu coś tam tłumaczyć o BHP w składzie amunicji. Po czym rzucił niedopałek wprost pod nogi II oficera. Wtem potężny podmuch rzucił komandorem, II oficerem i całym okrętem...
źródło: temp_file1672112113957398061
Pobierz