@Domowy_Solnik: nie mialem, wdlug filmikow np nomarta cos tam zrobic mozna, ale jak masz jakikolwiek kawalek ogrodka, to szedlbym w cos tradycyjnego, a jezeli masz budzet to w elektryka.
@Domowy_Solnik: szczerze polecilbym borniaka uw-70 - to ten najmniejszy. ja mam 150 i trzymam w garazu, a jak wedze to wyciagam. docelowo chce jakas bude pod to zbic, ale poki co tak to wyglada. elektryk to same zalety. jedyna wada to niestety cena.
@Domowy_Solnik: ja mam taką tylko mniejszą, da sie zrobic w niej wszystko, szynki, indyki, ryby, jedyna wg mnie upierdilwość to czyszczenie, no i dosyc szybko paliwo schodzi
@Domowy_Solnik: jakiś kinghoff, nast razem kupiłbym tą większą. czy polecam, no robi co ma robić, jesli sie rozszczelni pokrywe do wedzenia i co jakiś czas usuwa skropliny tak jak Patryk pokazuje to wszystko ładnie wychodzi, dla mnie wystarczająca
Podpinam się pod wypowiedź @tomszczyk Jeżeli tylko fundusze Ci na to pozwalają to ogarnij sobie jakiegoś małego elektryka, bo w tym ciężko będzie coś sensownego uzyskać
@Domowy_Solnik: mam od niedawna i się bawię. Jestem pozytywnie zaskoczony efektami. Trochę #!$%@? jest bo paliwo i zrębki szybko się kończą i trzeba dosypywać, ale poza tym to bajka.
@Krupier: o to to fajne. Mówisz że za dymne ci wyszło?
Ja się dopiero przymierzam do tego cyrku. Ostatnio stwierdziłam że #!$%@? kupne śmieciowe żarcie, zaczęłam od pieczenia chleba na zakwasie, teraz zaczęłam robić masło sama i wędliny ( ale to pieczone so far).
Polecasz jakąś dobrą stronę, ewentualnie książkę jak się zabrać do tego wędzenia? Nie chce #!$%@? próbując metodą randomowych internetowych porad ( wydaje mi się to dość skomplikowane
#gotujzwykopem #wedzenie #wedlinydomowe
Dzięki za podpowiedź :)
Jeżeli tylko fundusze Ci na to pozwalają to ogarnij sobie jakiegoś małego elektryka, bo w tym ciężko będzie coś sensownego uzyskać
https://wykop.pl/wpis/73619083/dzien-niepodleglosci-to-idealny-czas-na-przetestow
Ja się dopiero przymierzam do tego cyrku. Ostatnio stwierdziłam że #!$%@? kupne śmieciowe żarcie, zaczęłam od pieczenia chleba na zakwasie, teraz zaczęłam robić masło sama i wędliny ( ale to pieczone so far).
Polecasz jakąś dobrą stronę, ewentualnie książkę jak się zabrać do tego wędzenia? Nie chce #!$%@? próbując metodą randomowych internetowych porad ( wydaje mi się to dość skomplikowane